Barcelona našeg Miralema Pjanića (30) je večeras u meču posljednjeg 38. kola španske La Lige slavila protiv Eibara u gostima sa 1:0 i osvojila treće mjesto na kraju sezone.

Pjanić je odigrao posljednjih 15-ak minuta, a njegov trener Ronald Koeman rekao je nakon meča da ne razmišlja o odlasku iz Barce.

“Ne vjerujem da je ovo moja posljednja utakmica. Imam ugovor i smiren sam. Ako u klubu žele nešto da promijene, morat će razgovarati sa mnom. Kada sam stigao u Barcu, već je bila formirana ekipa. Jedino je Dest stigao posljednji dan prelaznog roka. Mislim da ova ekipa nema kvalitet kakav Barca treba da ima. Vjerujem da mnogi u klubu tako misle”, kazao je Koeman i prokomentarisao današnju pobjedu nad Eibarom:

“Mi smo Barca i uvijek želimo da pobjeđujemo. Danas nismo briljirali, ali smo ostvarili cilj. Imali smo malo pravih prilika, ali smo iskoristili svoju šansu. Želim da istaknem da su igrači dali svoj maksimum u teškom trenutku. Posebno ću istaći profesionalan pristup igrača koji su dali sve od sebe da pobijede.”

Koeman je sa Barcom osvojio Kup Španije, eliminisan je u osmini finala Lige Šampiona od PSG-a, a španski mediji pišu da će najvjerovatnije na kraju sezone dobiti otkaz.

Možda i najsretnija osoba u Barci u slučaju eventualnog otkaza Nizozemcu bi bio Miralem Pjanić, koji je kod Koemana odigrao samo 18 ligaških utakmica, a u zadnja tri mjeseca je tek dva puta ušao sa klupe.

(Reprezentacija.ba)