U Španiji se večeras igra posljednje kolo u La Ligi, a Barcelona našeg Miralema Pjanića (30) izgubila je sve šanse za titulu i protiv Eibara će od 18,00 sati odigrati utakmicu revijalnog karaktera.

Barca je trenutno treća na tabeli sa 76 bodova te ima pet bodova manje od drugog Reala, odnosno sedam od prvoplasiranog Atletica.

Ipak, Barcelona ima samo dva boda više od četvrte Seville, pa će večeras nastojati da osvoji tri boda kako bi sezonu okončala na trećem mjestu.

Miralem Pjanić konkuriše za ovaj duel u timu Barce, ali prema navodima katalonskog Sporta i večeras će utakmicu početi sa klupe za rezervne igrače.

Pjanić je u nemilosti nizozemskog trenera Ronalda Koemana već nekoliko mjeseci, a u prošlom kolu je dobio samo četiri minute igre protiv Celte i nastupio nakon skoro tri mjeseca pauze.

Kladionice daju ulogu favorita Barci u duelu sa Eibarom. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.78 na pobjedu Barce. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Barca će večeras biti bez Messija, Coutinha, Lengleta, ter Stegena, Fatija, Pedrija, Roberta i Waguea, dok trener Eibara računa na sve fudbalere.

Za titulu šampiona bore se dva madridska tima, Atletico i Real. Real na svom terenu dočekuje Villarreal i potrebna mu je pobjeda uz remi ili poraz Atletica u gostima kod Valladolida.

Kladionica Mozzart daje kvotu 1.47 na pobjedu Reala nad Villarrealom. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Real u večerašnju utakmicu ulazi bez Carvajala, Hazarda, Kroosa, Lucasa i Mendya, a gostima će nedostajati Chukwueze.

S druge strane, Atletico će eventualnom pobjedom protiv Valladolida postati novi šampion Španije.

Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.30 na Atletico. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

U timu Valladolida neće biti našeg Kenana Kodre, Orellane, Jimeneza, Gonzalesa, Garcije i Alcaraza, dok će Atletico biti bez Savić te Lemara.

Raspored i satnica susreta posljednjeg 38. kola La Lige:

Eibar – Barcelona (18,00 sati)
Real Madrid – Villarreal (18,00 sati)
Valladolid – Atletico Madrid (18,00 sati)
Huesca – Valencia (18,00 sati)
Elche – Athletic Bilbao (18,00 sati)
Osasuna – Real Sociedad (18,00 sati)
Celta – Betis (18,00 sati)

Duel Valldolid – Atletico Madrid prenosti Sport Klub 1, dok su preostali susreti u multiprijenosu na kanalu Sport Klub 4.

U petak je odigran susret Levante – Cadiz (2:2), dok se u nedjelju sastaju Granada – Getafe te Sevilla – Alaves.

(Reprezentacija.ba)