Danas su na rasporedu utakmice posljednjeg kola njemačke Bundeslige, a svi susreti igraju se od 15:30 sati.

Eintracht – Freiburg (15:30)

Meč koji za domaćina iz Frankfurta nema rezultatski značaj jer su osigurali petu poziciju i ne mogu ni napredovati ni nazadovati na tabeli. S druge strane Freiburg ima teoretske šanse za mjesto koje vodi u Europu, ali za to im treba skoro čudo da se desi.

Potrebna im je današnja pobjeda, te da ekipe koje su iznad njih, Union Berlin, Bor. Monchengladbach i Stuttgart ne ostvare pobjede. Raspored i tabelu možete pogledati na dnu članka.

Od prve minute najavljen je bh. reprezentativac Ermedin Demirović (23) koji je drugi najkorisniji igrač Freibruga. Na 29 bundesligaških utakmica postigao je pet golova i ubilježio deset asistencija.

Eintracht je blagi favorit na današnjoj utakmici. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.15 na pobjedu domaćih. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Na posljednje dvije utakmice ovih rivala vidjeli smo čak deset golova. Oba puta bilo je neriješeno, 3:3 i 2:2.

U redovima Frankfurta neće igrati Sow i Makanda, dok će Sallai propustiti susret kod Freiburga.

Koln – Schalke (15:30)

Očekuje nas utakmica koja je cijeli Koln digla na noge jer je domaćin potrebna pobjeda kako bi ostali u Bundesligi. Pored pobjede za to su im potrebni i kiksevi Werdera ili Arminije.

Kod Schalkea je sve već poznato nekoliko kola, Bundesligu napuštaju kao posljednjeplasirana ekipa i za većinu fudbalera ovo će biti posljednji susret u dresu kluba iz Gelzenkirhena.

Bh. fudbaler Sead Kolašinac (27) utakmicu će igrati od prve minute, ali ono što nas više zanima je njegova budućnost. Još uvijek je fudbaler Arsenala, ali prema pisanjima medija najbliži je ostanku u Schalkeu ili odlasku u Lazio.

Koln je veliki favorit za pobjedu. Kladionica Meridian na dan susreta daje kvotu 1.36 na trijumf Kolna. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Prvi ovosezonski okršaj Koln je riješio u svoju korist sa 2:1.

Lista fudbalera koji će propustiti ovaj susret je velika. Za Koln neće igrati Dennis, Hector, Jakobs, Rexhbecaj, Schmitz, Skhiri, dok za Schalke neće konkurisati Bentaleb, Boujellab, Huntelaar, Mascarell, Mendly, Nastasić, Ronnow, Stambouli i Willam.

U drugim utakmicama posljednjeg kola Bundeslige sastaju se:

Bayern – Augsburg (15:30)
Bor. Dortmund – B. Leverkusen (15:30)
Hoffenheim – Hertha (15:30)
Stuttgart – A. Bielefeld (15:30)
Union Berlin – RB Leipzig (15:30)
W. Bremen – B. Monchengladbach (15:30)
Wolfsburg – Mainz (15:30)

(Reprezentacija.ba)