Njemački Schalke je nakon 30 godina ispao iz Bundeslige i narednu sezonu igrat će u popularnoj Cvajti, a veliki broj igrača želi odlazak iz Gelzenkirhena.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac (27) ima važeći ugovor sa Arsenalom, a kako prenose njemački mediji Sead je vrlo blizu ostanka u Schalkeu još jednu sezonu kao posuđeni fudbaler.

S obzirom na kvalitet koji posjeduje Sead vrlo lako može pronaći angažman u nekim od klubova lige petice, ali čini se da želi poslušati srce, ostati u plavom dresu i što prije izboriti povratak u Bundesligu.

Pored ove opcije, mediji odavno špekulišu da je Lazio zainteresovan za usluge Kolašinca i spremni su otkupiti ugovor od Arsenala.

Schalke je na svojoj stranici objavio spisak fudbalera koji sigurno napuštaju klub, a među njima nema Kolašinca iako se zna da je na posudbi što vjerovatno znači da su razgovarali o ostanku.

Igrači koji naredne sezone neće nositi dres Rudara su: Shkodran Mustafi, Nabil Bentaleb, Alessandro Schöpf, Steven Skrzybski, Benjamin Stambouli, Bastian Oczipka, William, Goncalo Paciencia, Frederik Rönnow i Kilian Ludewig.

Schalke je jedan od najpopularnijih njemačkih klubova, a zbog finansijskih problema sezonu su odigrali očajno i sa posljednjeg mjesta napustili društvo najboljih.

Sead Kolašinac je na zimu stigao u Schalke na posudbu i odigrao 18 utakmica.

(Reprezentacija.ba)