FK Olimpik koristi priliku da obavijesti javnost o potezima koje namjerava poduzeti u narednom perioduU ovogodišnjoj sezoni Premijer lige BiH više puta smo bili žrtve sudijskih grešaka, “potkusurivanja” računa drugih klubova nauštrb naših rezultata, a kulminacija je bila u prethodnom kolu na utakmici u Bijeljini, poručio je FK Olimpik na svojoj stranici.

“Danima smo upozoravani da će upravo u utakmicama 31. i 32. kola, biti kulminacija cjelokupnog procesa, koji će u konačnici rezultirati našim izbacivanjem u niži rang. Iako nismo htjeli da vjerujemo u to i spremali smo se za utakmicu kao i za svaku drugu ove sezone, sramna arbitraža sudije Dragana Petrovića iz Banja Luke je potvrdila da su bili u pravu. Najviše nas boli što nam je pomenuti arbitar oduzeo osnovno pravo, a to je da se borimo za rezultat sa kojim bismo bili bliže ostvarenju našeg cilja. Pored toga što nam je isključio dva fudbalera, nije dosudio evidentan kazneni udarac, žutim kartonima nam je supendovao još dva fudbalera, pa smo u sljedećem kolu na gostovanju u Krupi na Vrbasu, više nego desetkovani.

FK Olimpik je klub koji je prije par godina doživio potpuni sportski i finansijski slom. Od tog momenta, a govorimo o periodu od januara 2017. godine, pa do danas aktuelni Upravni odbor koji je tada ušao u klub je, pored ogromnih finansijskih sredstava, uložio puno rada, truda i vremena, kako bi klub prije svega stabilizovao, a potom i digao na jedan viši nivo.

Danas u klubu aktivno radi približno 100 ljudi, koji hrane svoje porodice od svog rada, uložena su ogromna sredstva za izgradnju trening kampa u saradnji sa FK Igman na Ilidži, škola fudbala okuplja više od 400 dječaka raznih uzrasta, a plan je da se u narednom periodu taj broj dodatno poveća, s obzirom na uslove koji će biti stvoreni završetkom infrastrukturalnih radova u trening centru.

Način rada i odnos koji smo stvorili u prethodnom periodu, za nas je bio jasan pokazatelj da smo na dobrom putu da stvorimo jednu zdravu sportsku sredinu u kojoj ćemo odgajati i razvijati talentovane dječake iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Nažalost, čini se da smo se prevarili. Zaključili smo da je naš jedini grijeh što smo vjerovali da možemo na zelenom terenu odlučivati o svojoj sudbini, a stvari se očigledno ne rješavaju samo na terenu, nego uveliko mimo njega.

S tim u vezi, napravit ćemo još jednu analizu svega što se dešavalo u prethodnom periodu, ali i onoga što nam slijedi te na osnovu donesenih zaključaka donijeti konačnu odluku o našem statusu u posljednja dva kola Premijer lige BiH. Jedna od opcija je i napuštanje Premijer lige, koje samo po sebi svakako jeste nepopularan potez, ali teško je u situaciji kakva je naša voditi računa o drugima, jer je evidentno da ni drugi, a prvenstveno mislimo na organe N/FS BiH, nisu vodili računa o nama.

Sjednica Upravnog odbora FK Olimpik zakazana je za četvrtak nakon čega ćemo javnost upoznati sa svim donesenim odlukama”, saopšteno je iz Olimpika.

(Reprezentacija.ba)