Fudbaleri Borussije Dortmund deklasirali su sinoć RB Lepzig u finalu Kupa Njemačke sa 4:1, a nakon utakmice u direktnom TV prijenosu Schweinsteiger (36) je treneru Terziću (38) čestitao na našem jeziku.

Bastian Schweinsteiger je bio u ulozi stručnog komentatora, a u toku postavljanja pitanja Edinu Terziću uputio je čestitku na našem jeziku, kratko i jasno rekavši “Čestitam”.

Nekadašnji prvotimac Bayerna i Man. Uniteda je već sedam godina u braku sa Anom Ivanović i ovo je dokaz da je naučio neke riječi našeg jezika.

Edin Terzić je ušao u historiju Dortmunda jer je jedini trener koji je u svojoj prvoj sezoni osvojio Kup.

Terzić je rođen u njemačkom Mendenu 1982. godine. Otac mu je porijeklom iz BiH, a majka iz Hrvatske čije posjeduje i državljanstvo. U igračkoj karijeri je igrao za nekoliko njemačkih niželigaša, a trenersku karijeru počeo je u omladinskim selekcijama Borussije Dortmund.

Potom je radio kao pomoćnik Slavena Bilića u Bešiktašu i West Hamu, da bi se 2018. vratio u Dortmund gdje je radio kao trener u stručnom štabu. U toku ove sezone nakon otkaza Favrea preuzeo je poziciju trenera i rukovodstvu kluba se na najbolji način odužio donošenjem trofeja Kupa Njemačke.

Ipak, prema najavama Terzić naredne sezone neće predvoditi Borussiju, ali će ostati u stručnom štabu.

(Reprezentracija.ba)