Bh. koÅ¡arkaÅ¡ Jusuf Nurkić (26) u posljednje vrijeme igra u odliÄnoj formi, a kako istiÄe cilj mu je da bude najbolji odbrambeni igraÄ NBA lige.

“PokuÅ¡avam ostati zdrav i u formi, te uÄiniti sve Å¡to treba kako bih postao odbrambeni igraÄ godine. To mi je cilj u ovoj ligi. Stvarno mislim da sam sposoban za to. S bekovima kakve imamo, u naÅ¡em uobiÄajenom sistemu nema puno igraÄa koji bi mogli braniti reketâ€, kazao je Nurkić i dodao:

“Osjećam da me ljudi ponekad podcjenjuju. Stvarno mislim da sam najbolji odbrambeni igraÄ ove ekipe. Sistem Äini sjajne igraÄe, a sjajni igraÄi dobar sistem. Imam sposobnosti da to napravim i samo je pitanje vremena kada ću dobiti mogućnost da to pokažem. Mislim da mi je Portland pružio priliku, a u NBA ligi za uspjeh je najvažnije biti odluÄanâ€, kazao je Nurkić.

Portland našeg Nurkića je sinoć poražen od Phoenixa sa 118:117, a naš košarkaš je ubacio sedam poena uz osam skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Na posljednjih pet utakmica redom je Phoenixu ubacio sedam poena, Utahu 11, Houstonu 22, San Antoniu 17 i Lakersima 10 koševa.

(Reprezentacija.ba)