Na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a, član predsjedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je da će FK Borac biti šampion naredne sezone.

Dodik je govorio o sportu, a pored pohvala za KK Igokea sa jednim od zastupnika raspravljao se o banjalučkom Borcu.

“Izmišljate priče, da je Fudbalski klub Borac vlasništvo Milorada Dodika. Nije! Ali sam ponosan što je Borac danas jedan od najjačih klubova u Bosni. Šta si ti uradio sa svojim klubom Slogom iz Prnjavora, zašto ona nije nešto jaka? Zato što ne daš feninga i što si baš stipsa. Zato što gledaš samo sebe i što te briga za tim tim klubom”, kazao je Dodik koji je mislio na Ljubić iz Prnjavora, a ne na Slogu koja je iz Doboja.

“Ja govorim ovdje – Borac će biti iduće godine šampion i ići u Ligu šampiona! Ili će barem razigravati za Ligu šampiona. Šta si ti uradio? To je veoma naporno raditi, nije jednostavno raditi. Osigurati u klubovima da budu vrhunski, a ja tamo gdje jesam to su vrhunski klubovi”, poručio je Dodik.

Borac je trenutno prvi na tabeli sa istim brojem bodova kao i Sarajevo. Obje ekipe svoje mečeve igraju danas, Sarajevo od 18 sati dočekuje Slobodu, dok Borac igra u 20 sati protiv Zrinjskog.

(Reprezentacija.ba)