Barcelona i Atletico Madrid od 16,15 sati danas igraju derbi utakmicu 35. kola španske La Lige uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub.

Ova utakmica bi mogla odlučiti novog prvaka Španije, s obzirom da je Barca trenutno treća sa 74 boda, dok je Atletico prvi sa dva boda više.

Ekipa Barce će eventualnom pobjedom privremeno preuzeti prvo mjesto i nadati se da Real Madrid neće sutra pobijediti Sevillu na svom terenu.

S druge strane, Atleticu samo pobjeda odgovara, jer bi u slučaju neriješenog rezultata i sutrašnjeg trijumfa Reala nad Sevillom pao na drugu poziciju.

Barca ima ulogu favorita u derbiju. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.95 na pobjedu Barcelone. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Naš Miralem Pjanić (30) konkuriše za današnji meč, ali je pitanje da li će dobiti šansu za igru.

Pjanić je zadnji put u ligi igrao za Barcu još u februaru protiv Elchea, a od tog susreta nizozemski trener Ronald Koeman mu nikako pružao šansu za igru.

Zanimljivo da Barcelona u posljednja tri susreta nije dobila Atletico. Ekipa iz Madrida je slavila dva puta, dok je jednom bilo neriješeno.

Barceloni će danas nedostajati Brathwaite, dok će Atletico biti bez Lodija.

(Reprezentacija.ba)