Sezona u njemačkoj Bundesligi se bliži samom kraju, a u narednim danima igrat će se utakmice 32. kola najjačeg ranga njemačkog fudbala.

Schalke našeg Seada Kolašinca (27) je već ispao iz lige, pa će bez nekog imperativa u subotu gostovati Hoffenheimu od 15,30 sati.

Momčad Hoffenheima četiri kola u nizu ne zna za poraz, ali je čak tri puta remizirala i samo jednom pobjedila. S druge strane, Schalke ima jednu pobjedu, jedan remi i čak sedam poraza u posljendjih devet bundesligaških susreta.

Hoffenheim je apsolutni favorit, a kladionica Meridian nudi kvotu 1.25. na pobjedu Hoffenheima. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Kolašinac će prema najavama njemačkih medija igrati od prve minute za Schalke. Naš reprezentativac, koji će do kraja sezone igrati kao posuđeni igrač Arsenala, je odigrao 15 susreta u Bundesligi te zabio jedan gol. Iako je primarno lijevi bek, Kolašinac je u zadnje vrijeme igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Hoffenheimu će u ovoj utakmici nedostajati naš Ermin Bičakčić (30), zatim Dabbur, Gaiger, Hubner, Nordtveit, Rudy, Richards, Stafylidis te Akpoguma. Ekipa Schalke će biti bez Aydina, Ludewiga, Mascarella, Nastasića, Mercana, Stamboulija, Sanea, Thiawa, Williama te Boujellaba.

U nedjelju od 13,00 sati Koln na svom terenu dočekuje Freiburg našeg Ermedina Demirovića (23).

Koln je uoči ovog susreta pretposljednji sa 29 bodova i jednostavno mora slaviti kako bi do kraja prvenstva imao šanse da ostane u ligi. Ekipa Freiburga je deveta sa 41 bodom te rastrećeno ulazi u meč sa Kolnom.

Kladionice daju blagu prednost Kolnu u ovom susretu. Kladionica Meridianbet daje kvotu 2.10 na trijumf Kolna. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Ermedin Demirović je ove sezone odigrao 27 utakmica u Bundesligi, zabio četiri gola, dodao 10 asistencija i najvjerovatnije će nastupiti od prve minute za Freiburg.

Ekipa Kolna je u tekućoj sezoni jedan od najslabijih domaćina i ima dvije pobjede, pet remija i čak osam poraza na svom terenu. Freiburg je kao gost ostvario četiri pobjede, tri remija i osam poraza.

Koln u ovaj meč ulazi bez Horna i Jakobsa, dok će gostujući trener na raspolaganju imati sve igrače.

Raspored i satnica svih susreta 32. kola Bundeslige:

  • Stuttgart – Augsburg (petak, 20,30 sati)
  • Borussia Dortmund – Lepizig (subota, 15,30 sati)
  • Hoffenheim – Schalke (subota, 15,30 sati)
  • Wolfsburg – Union Berlin (subota, 15,30 sati)
  • Werder – Bayer Leverkusen (subota, 15,30 sati)
  • Bayern Munchen – Borussia M'gladbach (subota, 18,30 sati)
  • Koln – Freiburg (nedjelja, 13,30 sati)
  • Eintracht Frankfurt – Mainz (nedjelja, 15,30 sati)
  • Hertha Berlin – Arminia Bielefeld (nedjelja, 18,00 sati)

Kompletnu ponudu njemačke Bundeslige u kladionici Meridianbet možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)