Danas je u Beču obavljeno žrijebanje grupa za rukometno EURO 2022 (igra se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30 januara), a Bosna i Hercegovina će igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Naša selekcija će sve mečeve igrati u Bratislavi, a golman našeg nacionalnog tima Benjamin Burić prokomentarisao je današnji žrijeb.

“Dobili smo jednu tešku i zahtjevu grupu. Španija i Švedska su apsolutni favoriti, a sigurno da mi i Česi nećemo doći sa bijelom zastavom. Borit ćemo se za svaki bod, pa ćemo vidjeti kako će to sve izgledati. Važno je samo da svi budemo zdravi. Imamo dosta vremena da analiziramo sve protivnike”, govori Burić i dodaje:

“Mislim da treba da postavimo neki realan cilj, da nam on bude jedna pobjeda na Euru, a ne prolazak grupe jer ne trebamo stavljati pritisak na sebe. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je grupa teška, ali i izuzetno zanimljiva, sigurno jedna od najtežih. Na prošlom Evropskom prvenstvu smo ‘probili led’ igranja i sada treba samo da se opustimo i uživamo igrajući.”