Benjamin Burić nakon žrijeba za EURO: Realan cilj je jedna pobjeda u grupi

Golman naše selekcije prokomentarisao žrijeb grupa za EURO

Benjamin Burić nakon žrijeba za EURO: Realan cilj je jedna pobjeda u grupi

Danas je u Beču obavljeno žrijebanje grupa za rukometno EURO 2022 (igra se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30 januara), a Bosna i Hercegovina će igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Naša selekcija će sve mečeve igrati u Bratislavi, a golman našeg nacionalnog tima Benjamin Burić prokomentarisao je današnji žrijeb.

“Dobili smo jednu tešku i zahtjevu grupu. Španija i Švedska su apsolutni favoriti, a sigurno da mi i Česi nećemo doći sa bijelom zastavom. Borit ćemo se za svaki bod, pa ćemo vidjeti kako će to sve izgledati. Važno je samo da svi budemo zdravi. Imamo dosta vremena da analiziramo sve protivnike”, govori Burić i dodaje:

“Mislim da treba da postavimo neki realan cilj, da nam on bude jedna pobjeda na Euru, a ne prolazak grupe jer ne trebamo stavljati pritisak na sebe. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je grupa teška, ali i izuzetno zanimljiva, sigurno jedna od najtežih. Na prošlom Evropskom prvenstvu smo ‘probili led’ igranja i sada treba samo da se opustimo i uživamo igrajući.”

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zvrk90
06.05.2021. 20:38

Cilj mora biti titula!!!

Realan
06.05.2021. 21:36

Trebalo bi to biti tri lahke pobjede!

Dirty Harry
07.05.2021. 00:21

E moj Buricu najbolje bi bilo da i neidete na prvenstvo.

Edinko
07.05.2021. 09:09

Koji IDIOTSKI SDP stav Burica! :(… “ma šta ćemo mi, drugi su bolji” .. fuj!.. Ko da slušam Nikšića alkisa,…. on je kao”realan”, sad. Utakmice i prvenstva se igraju da bi se pobjedilo, bez obzira ko je na drugoj strani! Nedavno u Bugojnu uz samo ZEHRU sreće, mogli smo pobjediti tu “strašnu” Njemacku. Cist primjer tvoje glupe izjave. Nemoj ni ići onda ako tako glupo i pesimistički nastupaš prije nego je išta i počelo!