Roma našeg Edina Džeke (35) večeras od 21,00 sati u Rimu igra revanš utakmicu polufinala Europa Lige protiv Manchester Uniteda uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

United je prije sedam dana na svom terenu razbio Romu sa čak 6:2, pa Džeko i saigrači večeras imaju nemoguću misiju da nadoknade čak četiri gola zaostatka.

Džeko, koji je večeras najavljen od prve minute, zabio je gol prije sedam dana na Old Traffordu i to mu je bio sedmi gol u karijeri protiv Uniteda.

Prethodno je četiri puta pogađao kao igrač Manchester Cityja te dva puta u dresu Wolfsburga.

Man. United je u ovoj utakmici favorit. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.95 na trijumf Rome. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Paulo Fonseca, kojeg će na kraju sezone na klupi Rome zamijeniti Jose Mourinho, poručuje da će njegovi igrači dati sve od sebe u večerašnjem meču kako bi ostvarili što je moguće bolji rezultat.

“Moramo biti realni i očito je da neće biti jednostavno pobijedi rezultatom 4:0, ali u fudbalu sam vidio i doživio mnoge stvari. Ništa nije nemoguće. Sigurno da će oni biti svježiji i imaju ogromnu prednost i oni će se osjećati sigurno. Kako god, želimo pobjedu i borit ćemo se do kraja”, kazao je Fonseca.

Trener gostiju Ole Gunnar Solskjær očekuje plasman u finale.

“Igrat ćemo na pobjedu i nećemo se obazirati na prednost iz prvog susreta. To je jedini način na koji možemo igrati utakmicu. Naravno, možda ćemo napraviti nekoliko izmjena u odnosu na prvi meč, ali moramo se plasirati u finale. Svi kažu da je gotovo, ali moramo biti oprezni.”

Vjerovatni satavi:

Roma: Mirante; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Villar, Cristante, Bruno Peres; Pellegrini, Mkhitaryan; Džeko

Man. Utd: De Gea; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw; Matić, Fred; James, Bruno Fernandes, Pogba; Greenwood

Romi će zbog povreda nedostajati Lopez, Calafiori, Kumbulla, El Shaarawy, Zaniolo, Pedro, Spinazzola te Veretout, dok će United biti bez Jonesa i Martiala.

(Reprezentacija.ba)