FK Sarajevo gubi ogromnu bazu, objavili su da gase školu fudbala

Sarajevo odlučilo da ugasi školu fudbala “Asim Ferhatović Hase”

FK Sarajevo gubi ogromnu bazu, objavili su da gase školu fudbala
Foto: Reprezentacija.ba

FK Sarajevo je danas na zvaničnoj stranici objavio kako zatvara školu fudbala “Asim Ferhatović Hase”.

Aktuelni prvak BiH ovim gubi ogromnu bazu, a samim tim gasi se škola čiji je rad, osim stvaranja igrača decenijama, donosio i veliku bazu stvaranja novih navijača Sarajeva.

Saopštenje FK Sarajevo povodom prestanka rada škole fudbala prenosimo vam u cijelosti:

“Nakon današnjih sastanaka sa trenerima i roditeljima polaznika Škole fudbala “Asim Ferhatović Hase”, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da od mjeseca juna škola prestaje sa radom. 

Nakon višemjesečne detaljne analize konstatovano je da kvaliteta rada Škole fudbala nije zadovoljavajuća, te da trenažni procesi omladinaca nisu na potrebnom nivou, što se svakako najbolje ogleda u broju priključenih igrača Akademiji i na kraju seniorskom timu u protekloj sezoni, koji je ispod prosjeka.
 
Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i svijetu.
 
Kao dio obavljenih analiza i strateškog plana, u proteklim mjesecima održan je niz sastanaka sa Školama fudbala iz Sarajeva u cilju umrežavanja, te ostvarenja partnerskih odnosa u budućnosti.”

Roditeljima polaznika Škole fudbala Asim Ferhatović Hase prezentovane su najbolje alternative za nastavak trenažnog procesa dječaka.
 
Naime, sva djeca koja nastave trenažni proces u drugim Školama fudbala bit će pod stalnim i studioznim nadzorom Akademije FK Sarajevo, te će po potrebi biti priključeni selekcijama Akademije.
 
Fudbalski klub Sarajevo na ovaj način prati evropske standarde razvoja mladih igrača kroz podizanje nivoa razvijenosti omladinskog fudbala, te uspostavljanje partnerskih odnosa sa drugim sportskim organizacijama.

Najmlađa selekcija u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo sada je U-12, a od juna zvanični naziv bit će Akademija FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase. 

FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje svim dječacima koji su u proteklim godinama nosili bordo dres uz poruku da se nastave truditi i vrijedno raditi na treninzima, te da zauvijek ostaju dio bordo porodice”, stoji u saopštenju Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
AmarHZ
04.05.2021. 22:25

otac vas nesposobni, fuj! UPRAVA NAPOLJE

Ccc
04.05.2021. 23:55

Diletanti provincijski

Ricky
04.05.2021. 23:55

Pametan potez… Skola fudbala bar u kantonu Sarajevo ima na pretek i djeca mogu trenirati… ko bude imao kvalitet bit ce pozvan u Akademiju kao sto su i do sada dovedena kvalitetna djeca iz cijele BiH. Jednostavno Skola fudbala nije davala talente a finansijski je tesko sve to ispratiti (tereni,treneri..i sl.) jer clanarine nisu bile dovoljne. Mislim da je i za samu djecu bolje biti negdje dobar i koristan nego bezveze se zanositi da treniraju u Sarajevu a realno daleko od neke buducnosti u tom klubu.

Alejkum
Reply to  Ricky
05.05.2021. 08:19

sada mi je jasno… direktorica je svojim prijateljima sa kojim vecera stalno koji drze privatne skole prebacila 200 novih clanova odnosno 150.000 KM profita godisnje!