Španska La Liga odlučila je pokrenuti istragu protiv Barcelone i njenih fudbalera koji su organizovali zabavu kod Messija i tako prekrišili epidemiološke mjere lokalnih vlasti, ali i protokole same lige.

Kako prenose mediji u Španiji, Leo Messi je pozvao svoje saigrače sa pripadnicama ljepšeg spola kako bi druženjem popravio atmosferu u ekipi pred rasplet prvenstva u Španiji.

– Znamo da su organizovali zabavu i vidjeli smo fotografije. Agencija za javno zdravstvo evidentirala ih je i izvršit će tehničku procjenu u narednim danima, te će nas obavijestit o narednim koracima, kazao je Mertixell Budo član Gradske uprave Barcelone.

U gradu Barceloni na snazi je mjera da se ne smiju organizovati druženja za više od šest osoba, a najveći katalonski klub je stao u odbranu svojih igrača.

– Naši nogometaši provode puno vremena zajedno svaki dan i to uglavnom na maloj distanci. Tako čine svojevrsno kućanstvo. Ista je stvar s njihovim suprugama koje su s njima svaki dan. Poštivala su se epidemiološka pravila, prenose španski mediji da su ovo istakli iz Barcelone.

Zabavi i roštilju u Messijevoj vili prisustvovao je i naš Miralem Pjanić, a kod svog klupskog kolege stigao je taksijem.

(Reprezentacija.ba)