Trener Rome, Paulo Fonseca, od ljeta neće više biti trener Vučice, saopštio je rimski klub na svojoj stranici.

– U ime svih nas iz Rome zahvaljujemo se Paulu Fonseci na teškom poslu i vodstvu u prethodnim godinama. Paulo je vodio klub kroz mnoge izazove i pokazao je da je sjajan lider. Želimo mu sve najbolje u budućnosti i zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za naš klub, poručili su iz Rome.

Roma i Fonseca su obavili niz sastanaka, a nakon što nije htio da podnese ostavku, a ni Romi se nije isplatilo da mu uruči otkaz, dogovoreno je da do kraja sezone vodi ekipu, te da nakon toga neće doći do produženja saradnje.

Portuglaski stručnjak je u ugovoru imao klauzulu da u slučaju plasmana u Ligu Šampiona njegov ugovor se automatski produži, ali s obzirom na to da je Roma izgubila šanse kroz prvenstvo, te da su u polufinalu Europa Lige u prvoj utakmici poraženi sa 6:2, izvjesno je da Vučica neće igrati Ligu Šampiona i tako pomenuta klauzula pada u vodu.

Interesantan će biti rasplet i sa Edinom Džekom koji je zbog sukoba s Fonsecom na izlaznim vratima, ali možda novi trener Rome neće olako pustiti Dijamanta.

Već nekoliko dana mediji u Italiji pišu da su dogovoreni uslovi sa Mauriziom Sarrijem, bivšim trenerom Juventusa i Chelsea.

Fonseca je u Romu stigao na ljeto 2019. godine.

(Reprezentacija.ba)