U okviru posljednje utakmice 28. kola Premijer lige BiH Olimpik će na Koševu dočekati Tuzlu City.

Olimpik – Tuzla City (15:00, Moja TV)

Još jedan zanimljiv susret ovog kola očekuje nas danas. Nakon što je Krupa savladala Mladost, Olimpiku se danas nameće imperativ pobjede kako bi i naredne sezone igrali Premijer ligu. Na drugoj strani, Tuzla City još uvijek ima teoretske šanse za plasman u Konferencijsku ligu, a poznavajući Husrefa Musemića dok god postoji promil šanse, njegova ekipa će se boriti.

U prethodnom kolu oba tima su ostvarili pobjede, Vukovi su na Grbavici dobili Željezničar sa 2:1, dok je Tuzla rutinski porazila Radnik sa 2:0. U posljednje četiri domaće utakmice Olimpik ima dvije pobjede i po jedan remi i poraz, dok Tuzlaci na četiri zadnja gostujuća susreta ne znaju za pobjedu, ostvarili su po dva remija i poraza.

Olimpik je na 27 dosadašnjih utakmica sakupio 23 boda uz 21 postignuti i 48 primljenih golova. Musemićeva momčad je na isto toliko utakmica osvojila 44 boda, a postigli su 32 gola i primili 28.

U dva međusobna susreta ove sezone oba puta je bilo 3:2. Na Otoci za Olimpik, a na Tušnju za Tuzlu City.

Kladionice daju prednost Tuzli City. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.30 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

– Radi se o vrlo dobrom timu, koji je u proljetnoj sezoni u Premijer ligi BiH upisao samo jedan poraz, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Poznajući trenera Musemića siguran sam da neće odustati od svog stila igre niti u jednoj utakmici, pa tako i u ovoj koja je pred nama. Na nama je da se postavimo na terenu, kao u prethodnim utakmicama i da čekamo svoje prilike, kojih će sigurno biti i probamo ih iskoristiti. Do kraja je ostalo malo utakmica i svaki bod nam je bitan, rekao je Aladin Šišić, prvotimac Olimpika.

– Položaj na tabeli ne govori pravo stanje Olimpikovog kvaliteta. To pokazuje posljednja utakmica gdje su poslije poraza od Zrinjskog pobijedili Željezničar. Radi se o kvalitetnoj ekipi, čeka nas utakmica u kojoj i mi i on želimo pobjedu, kazao je Husref Musemić, trener Tuzlaka dodavši da će utakmicu propustiti Crnkić i Barišić zbog tri žuta kartona.

U pet do sada odigranih utakmica 28. kola zabilježeni su sljedeći rezultati:
Radnik Bijeljina – Sloboda 1:2
Velež – Borac 1:1
Krupa – Mladost 3:0
Sarajevo – Željezničar 3:1
Široki Brijeg – Zrinjski 1:0

(Reprezentacija.ba)