Danas su na rasporedu četiri utakmice 39. kola turske SuperLige, a zbog kolonije bh. fudbalera u Konyasporu najzanimljivi je njihov susret sa Karagumrukom.

Konyaspor – Karagumruk (15:00)

Ostala su još četiri kola do kraja turskog fudbalskog prvenstva, a Konyaspor za koji nastupa pet bh. fudbalera je čini se osigurao opstanak i sezonu će završiti u zlatnoj sredini. Ipak, prostora za opuštanje nema jer i pored toga što su šest pozicija iznad zone ispadanja samo pet bodova dijeli Konyu od 18. mjesta.

U današnjem meču dočekat će devetoplasiranu momčad Karagumruka čiji dres nosi bivši reprezentativac BiH, Ervin Zukanović.

Obje ekipe se nalaze u lošoj formi, u posljednjih sedam utakmica Konyaspor je ubilježio samo jednu pobjedu, dok su današnji gosti pobijedili dva puta.

U prvom međusobnom meču ove sezone Karagumruk je slavio sa 2:1.

Prema kladionicama blaga prednost daje se domaćinu. Kladionica Meridianbet nudi kvotu 2.35 na trijumf Konyaspora. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Za Konyu danas neće igrati standardni prvotimci Deni Milošević i Artem Kravets, dok za goste u konkurenciji neće biti Enza Roca, Andrea Berolaccija, Artura Sobiecha i Jure Balkoveca, svi pomenuti su odigrali većinu utakmica u ovoj sezoni.

Prema najavama turskih medija bh. fudbaleri Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Amar Rahmanović i Ervin Zukanović susret će početi od prve minute.

U tri ostale današnje utakmice sastat će se:

Antalyaspor – Goztepe (15:00)
Denizlispor – Rizespor (15:00)
Genclerbirligi – Galatasaray (19:30)

(Reprezentacija.ba)