Manchester United i Roma večeras igraju prvu polufinalnu utakmicu Europa Lige, a susret su najavili treneri Solskjaer i Fonseca, te prvotimci Shaw i Smalling.

– Mnogo smo se potrudili da dođemo do polufinala, ali sada bismo, naravno, željeli proći cijeli put. To bi nam veoma značilo do kraja naše sezone ako imamo finale kojem se možemo radovati. Naravno da sam gledao Romu. To je fantastičan klub sa velikom historijom. Kod kuće imam dvije dragocjene stvari – dres Tottija i dres De Rossija koje sam zamijenio s njima. Znam za historiju, znam za kvalitet. Naravno, zbog Smallinga koji je tamo na posudbi redovno ih pratimo. Spremni smo za njih. Čim smo ispali iz Lige Šampiona, misli su nam bile usredotočene na “idemo do finala Europa Lige”. S igračima sam primijetio da su ove igre bile vrlo važne za njih, za nas. Moji komentari nisu zamišljeni kao nikakvo nepoštovanje i mislim da to svi znaju. Imam puno poštovanja prema njima, kazao je Ole Gunnar Solskjaer, trener Uniteda.

– Lično, za mene je ova utakmica ogromna motivacija. U prošlosti smo propustili nekoliko finala i mislim da smo ove sezone, zbog načina na koji smo igrali, našeg samopouzdanja, dobili stvarno uvjerenje da to možemo postići. Kao što sam rekao, to je ogroman motiv da ne samo ja, već i cijela ekipa dođemo do finala. Nijedno polufinale nije lako, to su uvijek teške utakmice, rekao je Luke Shaw, prvotimac Đavola.

– Ovo će biti zaista važna utakmica, ne događa se svaki dan da dođete do polufinala, a mi znamo koliko je ovaj trenutak važan. Navijači su nas ispratili iz Trigorije, i bilo je zaista važno vidjeti i osjetiti njihovu podršku. Želimo se boriti za navijače, grad i klub. Pred nama je sjajan klub, možda favoriti za osvajanje ovog takmičenja. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Naravno, razgovarao sam sa Mkhitaryanom i Smallingom, jer su obojica igrali ovdje, a obojica imaju iskustva u ovoj fazi takmičenja. Svi znamo da će to biti teška utakmica. Jako poštujemo Manchester United, ali želimo odigrati dobro, rekao je Paulo Fonseca, šef struke Rome.

– Nije tajna da sam ove sezone propustio puno utakmica, što je za mene vrlo neobično, ali ulazeći u ovu utakmicu osjećam se spremno i spremno dati svoj doprinos. Nakon susreta s navijačima iz Trigorije mislim da postoji vrlo malo klubova širom svijeta koji imaju bazu navijača koji mogu raditi takve stvari, tako da znamo važnost utakmice i da vratimo pozitivan rezultat u Rim kako bismo mogli dati svojim navijači razlog da budu ponosni i raduju se revanšu, istakao je Chris Smalling, defanzivac Rome.

Utakmica između Manchester Uniteda i Rome igra se s početkom od 21 sat uz direktan prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)