Tehnički direktor reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović, u razgovoru za Dnevni avaz govorio je o naredne dvije utakmice BiH, te o dešavanjima u minhenskom Bayernu, njegovom matičnom klubu.

Bosna i Hercegovina će u junu odigrati dvije prijateljske utakmice, protivnici su Crna Gora i Danska, a Misimović ističe da je jedna pobjeda imperativ zbog samopouzdanja.

– Crnu Goru dočekujemo 2. juna, a četiri dana kasnije idemo u Dansku. Iako je to mnogo nezgodan termin, nakon završetka sezone, za nas je jako važno da selektor Petev ima vremena i prostora za uigravanje ekipe. Ranije nije imao vremena da nešto radi, pravi, uigrava… Također, zbog našeg samopouzdanja, morali bismo ostvariti bar jednu pobjedu. Godinu, pa čak i duže, nismo pobijedili nikoga. Zbog toga je taj pozitivan rezultat u junu jako bitan, kazao je Zvjezdan, a potom govorio o situaciji u Bayernu i o tome da li je razgovarao sa Salihamidžićem.

– Nisam. Ali dobro, već duže vrijeme se zna za taj interni sukob, odnosno lošu komunikaciju, između njega i trenera. Harmonija ne postoji nikako… Sigurno je i to jednim dijelom utjecalo da ne prođu PSG, ekipa to odmah osjeti. Kad na tom nivou nije harmonija u cijeloj ekipi, teško je nešto osvojiti. Te peticije su došle skoro do cifre od 100 hiljada navijača… No, trener je izrazio želju da ide… Znam i to da trener Lajpciga Julijan Nagelsman već traži kuću u Minhenu, riječi su Misimovića za Dnevni avaz.