BiH i Njemačka će danas od 16,10 sati u Bugojnu odigrati susret petog kola grupe 2 kvalifikacija za EURO uz direktan TV prijenos na BHT1.

Naša selekcija je trenutno druga u grupi sa četiri boda, dok je Njemačka prva sa maksimalnih osam i već je osigurala plasman na prvenstvo.

Kladionica Meridian na dan susreta nudi kvotu 1.10 na trijumf Njemačke, dok je kvota na pobjedu BiH čak 7.20. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Njemačka je u prvom kolu pobijedila Bosnu i Hercegovinu na svom terenu sa 25:21, a selektor Ivica Obrvan jasno ističe da je da su današnji gosti favoriti.

“Očekuju nas dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama. Prva je protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavu i sigurno su favoriti. Želimo ostati na tragu posljednje utakmice, odnosno pružiti posljednji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EURO. U reprezentaciji je atmosfera dobra, a upitan je samo nastup Malinovića, koji ima manje probleme”, rekao je selektor Obrvan uoči susreta sa Njemačkom.

Kapiten Mirsad Terzić poručuje da će svi igrači dati svoj maksimum.

“Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše nekoliko izmjena. Ima mnogo kalkulacija u vezi sa odlaskom na EURO ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni”, smatra Terzić.

BiH će nakon meča sa Njemačkom odigrati i posljednji susret kvalifikacija i to 2. maja u Grazu protiv Austrije.

Podsjećanja radi, plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri nabjolje trećeplasirane.

(Reprezentacija.ba)