Iako je Miralem Pjanić (31) u Barcelonu na ljeto stigao kao veliko pojačanje, u nemilosti je trenera Koemana i nije se pretjerano naigrao.

Ni medijima u Španiji nije jasno zbog čega Pjanić ima ovakav status. Na tu temu jutros je pisao i Mundo Deportivo kazavši kako im nije poznat Pjanićev “grijeh”.

“Zadnji put u La Ligi je igrao protiv Elchea 45 minuta i nikome nije jasno šta se tada desilo u svlačionici između njega i Koemana kada ga je izveo iz igre, ali tada se sve promijenilo. Niko ne zna koji je njegov ‘grijeh’ i zašto jedan tako iskusan igrač ne igra. Možda mu nije pomogla ni izjava za Gazzetu: ‘Igram malo i ni sam ne znam što’,” piše Mundo i dodaje da je Pjanić i pored svega pokazao svoj profesionalizam u finalu Kupa Kralja kada nije bio ni na klupi, ali je poslije proslavio trofej s ekipom.

Bh. reprezentativac je svoju posljednju utakmicu u prvenstvu odigrao još 24. februara, a ukupno je dres Barce nosio na 28 utakmica u svim takmičenjima.

Barcelona je prije deset dana osvojila Kup Kralja, a u ligi su trenutno treći sa dva boda manje od prvog, ali i utakmicom manje.

(Reprezentacija.ba)