U subotu je održana sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati imenovali Edina Cernicu za novog predsjednika Skupštine Želje.

Cernica je u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba sa Grbavice govorio o svojim planovima.

– Ono što ću se kao predsjednik Skupštine truditi da učinim jeste da Skupština preuzme ulogu koja joj i pripada prema Statutu, a to je najveći organ upravljanja u klubu. Organ koji vodi politiku i donosti strategiju i daje zadatke Upravnom odboru i drugim izvršnim i nadzornim organima kluba, rekao je Cernica pa dodao:

– Tu promjenu možemo postići našom aktivnijom ulogom, češćim sjednicama te formiranjem stalnih radnih grupa i odbora po najvažnijim aspektima za fukncionisanje kluba, a to je prvenstveno infrastruktura, administracija, sportski segment, prvi tim te Omladinska škola.

– Klub mora početi okupljati ljude i prestati sa podjelama bilo koje vrste, jer smo u periodu od rata pa do sada, na neki način potrošili veliki broj kvalitetnih ljude i velikih Željovaca kojih sada nema u i oko Želje, posebno u ovom, kao rijetko do sada teškom periodu u kojem se nalazimo, istakao je novi predsjednik Skupštine koji je naslijedio Ermina Čengića, a još je govorio o modelu funkcionisanja Željezničara.

– Prioritet u radu bit će donošenje izmjena i dopuna našeg Statuta da bi se omogućio ulazak strateškog partnera, tj. investitora jer je to naša neminovnost i Klub se mora prilagođavati novim svjetskim i evropskim fudbalskim trendovima, uz našu obavezu da zaštitimo našu imovinu i stogodišnju tradiciju.

FK Željezničar u ovoj godini proslavlja 100 godina postojanja, ali 2021. godinu je rezultatski katastrofalno počeo i još uvijek nisu ostvarili niti jednu pobjedu. U subotu ih očekuje gradski derbi sa Sarajevom.

(Reprezentacija.ba)