Bh. rukometaši su se jutros okupili na Ilidži gdje su počeli pripreme uoči posljednja dva meča kvalifikacija za EURO 2022 protiv Njemačke i Austrije.

BiH će 29. aprila u Bugojnu ugostiti Njemačku od 16,10, sati, četiri dana kasnije (3. maja) igra u Grazu protiv Austrije od 18,00 sati, a selektor Ivica Obrvan smatra da njegove izabranike očekuje dvije teške utakmice.

“Najveće očekivanje je da se plasiramo na EURO sljedeće godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Imamo dvije teške utakmice. Ona je izuzetno teška u četvrtak protiv Njemačke koja dolazi u kompletnom sastavu i favorit je protiv svakoga, pa tako i protiv nas. Želja mi je da ostanemo na tragu prošle utakmice protiv Austrije, prije svega, u pristupu, angažmanu i koncetraciji te da tražimo u jednoj dobroj igri priliku za eventualni bod ili pobjedu, što bi nas apsolutno odvelo na EURO”, rekao je Obrvan i dodao:

“Bit će jako teško, a isto tako kroz samu utakmicu, kako se rezultat bude odvijao, budemo u djelimičnim mislima na posljednju utakmicu protiv Austrije, gdje će se odlučivati definitivno o poziciji broj dva ili tri. Fokus nam je da se što kvalitetnije, u svega tri treninga, pripremimo za te dvije odlučujuće utakmice. Jučer su neki igrači igrali zadnje utakmice, niko me nije obavijestio niti iz kontakata znam da ima povrijeđenih. Biće nekih zakašnjenja zbog putovanja, jer su neki igrali u različitim terminima. Očekujemo kompletiranje svih igrača u toku dana, a prvi početni, glavni trening je sutra ujutro.”

BiH je trenutno druga na tabeli sa četiri boda, plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri nabjolje trećeplasirane.

Njemačka je iz naše grupe već obezbijedila nastup na prvenstvu.

(Reprezentacija.ba)