U okviru 31. kola njemačke Bundeslige ekipa Freiburga će od 15,30 sati dočekati Hoffenheim, a napad domaćih će od prve minute predvoditi Ermedin Demirović.

Freiburg se uz eventualnu današnju pobjedu može uključiti u borbu za sedmo mjesto na tabeli koje će vjerovatno osigurati mjesto u evropskim takmičenjima. Za to je potrebno da neko od prvih šest ekipa osvoji Kup Njemačke, a najveće šanse za to imaju drugoplasirani Leipzig i petoplasirana Borussia Dortmund.

Dakle, motiva Freiburgu neće nedostajati, dok s druge strane Hoffenheim je u zlatnoj sredini i rasterečeni dočekuju ovaj meč.

U prvoj međusobnoj utakmici Freiburg je kao gost savladao Hoffenheim sa 3:1, a vrijedi istaći da je ekipa našeg Demirovića slavila na tri posljednje utakmice ova dva rivala.

Hoffenheim već sedam utakmica ne zna za pobjedu u gostima u Bundesligi, dok Freiburg kući igra jako dobro, na posljednjih deset utakmica ostvarili su sedam pobjeda.

Prema kladionicama ipak Hoffenheim je blagi favorit. Kladionica Meridianbet nudi kvotu 2.55 na trijumf Hoffenheima. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Ermedin Demirović igra dobru sezonu i drugi je najkorisniji igrač Freiburga. Postigao je četiri gola i ubilježio devet asistencija. Prema najavama medija Demirović će susret početi od prve minute.

U redovima domaćina za utakmicu neće konkurisati Santamaria, dok je spisak kod gostiju znatno duži pa tako u rosteru neće biti Bičakčića, Akpogume, Baumgartnera, Gačinovića, Geigera, Hubnera, Johna, Rudya i Vogta.

(Reprezentacija.ba)