Barcelona u okviru 31. kola LaLige dočekuje Getafe, a utakmica se igra s početkom od 22 sata.

Prema najavama španskih medija, Miralem Pjanić (31) će susret početi na klupi, a svoju šansu bi mogao dobiti u drugom dijelu utakmice.

Podsjetimo, Pjanić je prethodni meč Barce gledao sa tribina, a trener Koeman je pojasnio da je morao imati dva golmana na klupi pa nije bilo mjesta za našeg reprezentativca.

Prema kladionicama izraziti favorit su domaći.  Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.25 na trijumf Barcelone. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Barcelona ima veliki imperativ pobjede na večerašnjoj utakmici. Nova tri boda bi im značila nastavak borbe za titulu, dok s druge strane Getafe želi neporažen napustiti Camp Nou i tako dodatno osigurati svoj opstanak.

U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone Getafe je na svom terenu savladao Katalonce sa 1:0.

Barcelona je u dobroj formi, na posljednjih pet utakmica ostvarili su četiri pobjede i postigli čak 16 golova. Getafe je igrao upravo suprotno. Na pet zadnjih mečeva imaju četiri remija i jedan poraz, a postigli su samo jedan gol.

Za Koemanovu momčad neće igrati Coutinho, Fati, Neto i Braithwaite, a za ekipu iz Madrida neće konkurisati Cabaco, Cucho, Nyom i Poveda.

(Reprezentacija.ba)