Inostrani mediji pišu da se Superliga, koja je osnovana prije samo 48 sati, raspada.

Real Madrid, Juventus, Manchester City, Manchester United, Barcelona, Atletico Madrid, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Milan, Inter i Tottenham su pokrenuli spomenuto takmičenje, ali neki klubovi su već najavili izlazak iz Superlige.

Klubovi su se našli pod ogromnim pritiskom, a britanski mediji večeras pišu da su Chelsea i Manchester City prvi najavili povlačenje iz Superlige.

Tamošnji mediji pišu da će istim putem krenuti i preostali klubovi iz Engleske, a to su Manchester United, Liverpool, Arsenal te Tottenham.

Španski mediji navode da će se i Atletico Madrid povući, dok prema posljednjim informacija članovi Barcelone našeg Miralema Pjanić će odlučiti da li će i Barca da istupi iz ovog takmičenja.

“Barcelona neće ući u Superligu osim ako navijači ne glasaju za to. Klub je njihov, njihova je i odluka”, poručio je predsjednik Barce Juan Laporta.

Također, sastanak čelnika 12 spomenutih klubova zakazan je za večeras za 23,30 sati, a nakon toga bi trebalo biti poznato više informacija u sudbini Superlige.

(Reprezentacija.ba)