Prvi od dva zakazana prijateljska meča juniorske selekcije Bosne i Hercegovine sa Srbijom odigran je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a gosti su pobijedili rezultatom 0:1, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri između dva šesnaesterca, gdje nijedna ekipa nije stvorila priliku za pogodak.

U 2. minuti nastavka gosti su prvi zaprijetili, ali je nakon centaršuta sa lijeve strane Uroš Kabić na petercu loše zahvatio loptu glavom i ona odlazi pored gola. Isti igrač imao je priliku u 54. minuti kad je ušao u kazneni prostor bh. tima iskosa sa lijeve strane, a golman reprezentacije BiH Nikola Pušić pravovremeno istrčava i blokira Kabićev udarac.

Srbija do prednosti dolazi u 81. minuti. Nakon kornera sa lijeve strane u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Mihajlo Ivanović i postiže gol za 0:1.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je najbliže izjednačenju bila u 87. minuti kad je Antonio Prskalo pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Nakon utakmice selektor Ivica Barbarić je izjavio:

„Ovo nam je prvo okupljanje sa generacijom 2004. godište i iskreno tek se upoznajemo. S te strane ne mogu da budem nezadovoljan prikazanom igrom, ali s druge strane ne možemo biti zadovoljni zbog poraza. Željeli smo pobjedu i nemam momcima šta da prigovorim jer su se borili čitavu utakmicu. Pokušaćemo da popravimo neke stvari i gledamo prema sljedećem susretu.“

Drugi meč ovih selekcija na programu je 22. aprila u 12:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Srbija 0:1 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Senad Heljić.

Sudije asistenti: Eldar Parla, Alen Beganović.

Golovi: 0:1 Ivanović (81. minuta).

Žuti kartoni: Miladinović (Srbija).

Bosna i Hercegovina: Nikola Pušić, Filip Pandža (58. Irfan Ramić), Amar Pekarić (62. Ali Pašić), Daniel Mijatović, Harun Berberović Malkočević, Muhamed Buljubašić, Marko Babić (46. Ljubiša Cvijanović), Viktor Grbić (62. Marko Ćubela), Ali Mahmud (58. Antonio Prskalo), Nermin Kočević (58. Vasilije Jotić), Aldin Mešić (82. Armin Karišik). Selektor: Ivica Barbarić.

Srbija: Mateja Premović, Mateja Stašević (60. Stefan Leković), Viktor Radojević (76. Vukašin Đurđević), Luka Drobnjak, Uroš Miladinović (60. Mihajlo Ivanović), Marko Lazetić (70. Luka Laban), Uroš Kabić (70. Mihajlo Spasojević), Vanja Vlahović (76. Matija Gluščević), Dejan Kuzmanović, Nikola Motika (70. Nemanja Trifunović), Đorđe Gordić (76. Ignjat Brajić). Selektor: Saša Ilić.

(Reprezentacija.ba)