Danas se širom Njemačke igraju utakmice 29. kola Bundeslige, a navijači naše selekcije će sa posebnom pažnjom pratiti duel Freiburga i Schalkea.

Ermedin Demirović je odradio meč suspenzije i ponovo će biti na raspolaganju treneru Freiburga, dok bi za Schalke od prve minute trebao nastupiti Sead Kolašinac.

Demirović je ove sezone jedan od najboljih igrača Freiburga i zabio je četiri gola te dodao devet asistencija u 26 odigranih mečeva.

Što se tiče Kolašinca, on je na posudbi u Schalkeu iz Arsenala i nastupio je u 13 ligaških duela za tim iz Gelzenkirhena te zabio jedan gol. Vrijedi naglasiti da Sead u posljednje vrijeme igra u veznom redu.

Fudbaleri Freiburga su favoriti prema kladionicama. Kladionica Meridianbet nudi kvotu 1.70 na trijumf Freiburga. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Freiburg u ovaj meč ulazi sa 10. pozicije i trenutno ima 37 osvojenih bodova.

Momčad Schalkea je posljednja na tabeli sa samo 13 bodova i čak 13 bodova zaostaje za pozicijom koja garantuje opstanak u Bundesligi.

Zanimljio da Freiburg za današnji duel nema izostanka, a Schalkeu će nedostajati Ludewig, Bentaleb, Nastasić, Mercan, Raman, Uth, Mendyl, Boujellab te Skrzybski.

(Reprezentacija.ba)