Načelnik ispunio obećanje – FK Sarajevo napokon ima svoj stadion

Načelnik Mandić i direktorica Buljubašić usaglasili nacrt ugovora o stadionu Koševo

Načelnik ispunio obećanje – FK Sarajevo napokon ima svoj stadion
Foto: FK Sarajevo

Jučer je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić. Na sastanku je definisan i usaglašen nacrt ugovora o dugoročnom zakupu koji će biti verifikovan na tematskoj sjednici Općinskog vijeća, saopštili su iz FK Sarajevo.

Ujedno je održan i sastanak sa predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Općinskog vijeća, Sejadom Đozom i Benjaminom Isovićem, na kojem je usaglašeno da se tematska sjednica OV zakaže za kraj mjeseca aprila te su definisane propratne tehnikalije i preostala logistika. 

Usaglašeni nacrt ugovora o dugoročnom zakupu sada treba biti izglasan na sjednici Općinskog vijeća, nakon čega će stavke ugovora transparentno biti predstavljene javnosti. 

Fudbalski klub Sarajevo se zahvalio načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću i administraciji uključenoj u pregovore na otvorenosti, razumijevanju i spremnosti da se problematika Olimpijskog stadiona, koja je dugo bila kamen spoticanja, napokon riješi u najboljem interesu društvene zajednice.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
14.04.2021. 10:55

Zar Sarajevo, kao takvo, ne zaslužuje da ima stadion Koševo, kao svoj stadion, u trajno vlasništvo?! Kako, recimo, Željo to može imati na Grbavici? Nije pošteno prema klubu s tolikim zaslugama i rejtingu u državi i glavnom gradu da mora uzimati stadion pod zakup. Šta bi, recimo, bilo da Općina da u zakup stadion nekom drugom klubu? Gdje bi onda Sarajevo igralo? A to je i teoretski i faktično moguće!