Futsal selekcija BiH večeras od 18,00 sati u Zenici igra protiv Srbije susret posljednjeg šestog kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022, a direktan TV prijenos bit će na kanalu Arena Sport.

BiH je trenutno prva u grupi sa svih pet pobjeda i već je osigurala historijski plasman na EURO (igra se u Nizozemskoj od 19. januara do 6. februara 2022. godine), dok je Srbija druga sa šest bodova i potreban joj je najmanje bod kako bi osigurala drugu poziciju.

Iz našeg tabora su najavili da će i večeras pokušati doći do trijumfa kako bi sa maksimalnim brojem bodova završili kvalifikacije, ali i da bi ostvarili što bolji rejting na UEFA rang listi uoči žrijeba za EURO (BiH je trenuto osma u Europi).

“Plasirali smo se, ali ova utakmica nam je bitna iz više razloga. Prvo zbog jedinstva u selekciji, dobre atmosfere i da održimo dobar plasman na UEFA listi, s obzirom da smo trenutno osmi. Želimo da i napravimo historijski uspjeh te da sa maksimalnim učinkom završimo kvalifikacije”, kazao je selektor Krezo pred duel sa Srbijom.

Slično razmišlja i kapiten našeg nacionalnog tima Anel Radmilović.

“Idemo na pobjedu i da ostvarimo šest od šest. Želimo da budemo što bolji na rang listi, jer smo trenuto osmi. Idemo po tri boda. Samo da ne izgubimo, to bi bila kruna ovih kvalifikacija da odigramo šest utakmica bez poraza”, riječi su Radmilovića.

U isto vrijeme, od 18,00 sati, večeras se u drugom meču naše grupe sastaju Rumunija i Sjeverna Makedonija.

Plasman na EURO izborit će prvoplasirane selekcije iz svih osam grupa te šest najboljih drugoplasiranih. Dvije najslabije drugoplasirane igrat će baraž, a pobjednik će biti posljednji učesnik prvenstva.

(Reprezentacija.ba)