Utakmicom protiv Srbije, futsal selekcija BiH završava najuspješniji ciklus kvalifikacija, kroz koje je već ranije obezbijedila nastup na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Kapiten Anel Radmilović potvrdio je da ovaj uspjeh osim što je kruna njegove karijere, predstavlja i pobjedu kolektivnog duha, ozbiljnog timskog rada i dobre atmosfere koja vlada među igračima.

“Pred prvu utakmicu sjeli smo i selektor je kazao “hajde kapitenu, povedi ekipu na EURO. Čast mi je što sam kapiten, ali mislim da su mene momci odveli na EURO.. Ja sam među najstarijim i zamolio sam ih na tom sastanku da oni mene odvedu. Možda mi je ovo “zadnji trzaj”. Ispunili su mi zahtjev i želju”, govori Radmilović i nastavlja:

“Nadali smo se. Tu su negdje reprezentacije Srbija i Sjeverna Makedonija, dok Rumuniju nismo nešto poznavali. Šanse smo iskoristili borbenošću i zalaganjem. Zasluženo smo tu gdje jesmo. Imamo pet od pet, maksimalnih 15 bodova. Mnogo smo napredovali, ali mislim da ne bi ostvarili ove rezultate bez srčanosti i borbe za ovaj grb.”

Kapiten Futsal BiH je prokomentarisao i naporna putovanja zbog situacije sa korona virusom:

“Bilo je teško, bilo je oscilacija. Daj Bože da korona virus što prije prođe. Imali smo problema s testovima, što veću nervozu stvara nego pred utakmicu. Testiramo se, čekamo nalaze. Desila se situacija da smo se testirali poslije prve utakmice sa Sjevernom Makedonijom, i bilo nas je pet-šest pozitivnih. Među njima standardni reprezentativci poput mene. Sutra smo se testirali i svi smo bili negativni. Bilo je mnogo problema na granicama, oko pasoša i papira. Pomogao nam je dosta i Fudbalski savez BiH, kada nam je osigurao avion za Rumuniju. U Sjevernu Makedoniju gdje je bliže išli smo s autobousom, ali vjerujte kada smo se plasirali na EURO išli bi i pješke.”

O sutrašnjem meču protiv Srbije naš kapiten kaže:

“Idemo na pobjedu i da ostvarimo šest od šest. Želimo da budemo što bolji na rang listi, jer smo trenuto osmi. Idemo po tri boda. Samo da ne izgubimo, to bi bila kruna ovih kvalifikacija da odigramo šest utakmica bez poraza.”

(Reprezentacija.ba)