Plavi su se poslije serije loših rezultata razišli sa Amarom Osimom, a kako to obično biva, odmah se u medijima počelo špekulisati oko toga ko bi mogao na njegovo mjesto doći.

Želja jednih je Omer Joldić, dokazani Željovac koji ostvaruje dobre rezultate u omladinskom pogonu, a tu su još Zlatan Nalić, Zvezdan Milošević, Blaž Slišković. Najteži CV ima upravo “Baka” koji je, između ostalog, kao trener Zrinjskog u dva navrata osvajao titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

“Nije bilo još uvijek nikakvih zvaničnih razgovora. Ima nekih naznaka da bi se to moglo danas desiti, tako da još uvijek ne mogu detaljnije na tu temu. Kada vidim kakav plan imaju ljudi iz kluba, kada ja prezentiram svoje viđenje situacije, onda ćemo vidjeti šta i kako. Gledajući rezultate, Željezničar nije šaša klub, evidentno je da postoji određeni problem”, rekao nam je Slišković.

Imao je Slišković u proteklom periodu nekoliko upita i poziva sa raznih strana, ali ništa, kaže, nije bilo dovoljno ozbiljno da napušta svoj Mostar.

Nema sumnje da je Slišković jedan od najboljih bosanskohercegovačkih trenera. Osim Zrinjskog, ranije je još radio u Hrvatskoj, Kini, Saudijskoj Arabiji, Rumuniji, Albaniji i Hong Kongu. Bio je i selektor Zmajeva.