Danas je na rasporedu posljednja utakmica 25. kola Premijer lige BiH u kojoj Velež od 18,00 sati dočekuje Sarajevo uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Velež ovaj susret ne očekuje u najbolje raspoloženju jer su posljednje dvije utakmice remizirali i to protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Prvo su kući odigrali 2:2 s Radnikom, a u prošlom kolu su remizirali i s Olimpikom 1:1.

Ipak, ekipa Feđe Dudića je ove sezone pokazala da je kvalitetna i da može nadigrati svakoga. Mostarcima bi eventualna tri boda bila od velikog značaja, tako bi se poravnali s trećeplasiranim ekipama i nastavili borbu za Evropu. Ono što zabrinjava navijače Veleža su odsustva četiri prvotimca, Radović i Cvijanović su od ranije povrijeđeni, Zvonić je protiv Olimpika dobio treći žuti karton, dok se Ćosić povrijedio na nedavnom treningu.

Gosti iz Sarajeva su favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.30 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

S druge strane aktuelni prvak BiH je posljednje tri utakmice riješio u svoju korist, a sve pobjede su zabilježene istim rezultatom 1:0. Sarajevo želi tri boda, a na to ih je “natjerao” i Borac koji je sinoć savladao Olimpik i primakao se na pet bodova razlike. Optimizam kod navijača Sarajeva donosi i podatak da Velež nije savladao tim s Koševa od 21. marta 2015. godine.

U tekućoj sezoni Velež i Sarajevo su odigrali dvije utakmice, obje neriješeno. Na Koševu je bilo 1:1, a u Vrapčićima 0:0.

(Reprezentacija.ba)