Izvršni direktor Sektora za sport FS BiH Elmir Pilav i viši stručni saradnik za nacionalne selekcije Darko Ljubojević sastali su se u prostorijama FS BiH Sarajevu sa selektorom U19 BiH Ivicom Barbarićem i članovima stručnog štaba Zoranom Dragišićem, Admirom Raščićem i Goranom Brašnićem.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije koja će se takmičiti za plasman na Evropsko prvenstvo u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Ivica Barbarić sa dosta entuzijazma pristupa novom poslu:

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio da budem selektor U19 reprezentacije jer me motivira rad sa mladim igračima, a naročito je interesantan ovaj uzrast. Danas smo ostvarili prvi kontakt i sastanak sa mojim budućim saradnicima i predstavnicima Saveza je bio konstruktivan. Razmijenili smo razmišljanja, imamo iste ideje i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju u budućnosti“, kaže Barbarić za zvaničnu stranicu FS BiH.

U19 BiH će u novembru ove godine u kvalifikacijama za EURO 2021/22. u grupi 6 za protivnike imati selekcije Republike Irske, Bugarske i Crne Gore.

Foto: FS BiH
Foto: FS BiH

(Reprezentacija.ba)