Kvalif. za EURO 2022: Futsal BiH večeras gostuje Sjevernoj Makedoniji, osiguran direktan TV prijenos

Futsal BiH se dva kola prije kraja kvalifikacija plasirala na EURO 2022

Kvalif. za EURO 2022: Futsal BiH večeras gostuje Sjevernoj Makedoniji, osiguran direktan TV prijenos
Foto: FS BiH

Večeras se od 19,00 sati u Skoplju igra utakmica petog kola grupe 4 kvalifikacija za Futsal EURO 2022 između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine i to uz direktan TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Naša selekcija je već obezbijedila historijski plasman na EURO, ali će večeras pokušati doći do nove pobjede kako bi popravili svoj reting i na taj način osigurali bolju poziciju u žrijebu za prvenstvo.

“Počeli smo pripreme za posljednje dvije kvalifikacione utakmice u dobrom raspoloženju, nakon što smo obezbijedili plasman na EURO. Bez obzira na to, ozbiljnost i pristup su na visokom nivou. Želimo sa pobjedama da završimo ovaj kvalifikacioni ciklus i da još više popravimo naš rejting, što bi nam omogućilo bolju poziciju u žrijebu. S tim u vezi nastojaćemo da izvučemo maksimum iz ove dvije utakmice”, kazao je pomoćni trener Nijaz Mulahmetović pred put u Skoplje.

Naša selekcija je u prva četiri kola odigrala sjajno i ostvarila sve četiri pobjede. Savladali smo večerašnje protivnike sa 2:1 u Zenici, zatim smo pobijedili u gostima Srbiju rezultatom 4:2, da bi dva puta bili bolji od Rumunije i to 3:2 kao gosti te 5:0 na svom terenu u Zenici.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije nakon četiri odigrana kola ima dva osvojena boda u kvalifikacionoj grupi 4.

Selektor Ivo Krezo za ovaj duel računa na sljedeće igrače:

Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marin Sesar (Mostar SG Staklorad), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Salines), Davor Arnautović (Salines), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mantova, Italija), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Salines), Adnan Kalajdžić (Zrinjski), Amel Handžić (GFC Sarajevo), Andrijano Dujmović (Brotnjo), Kristijan Pantić (Seljak Livno), Mehmed Ramić (Bosna Kompred).

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

7 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zodijak
08.04.2021. 10:35

Najbolji ste, ŠAMPIONI! 👏 🇧🇦

Bosnjak 2021
08.04.2021. 11:18

Primjer za sve ostale sportiste BiH-a.

VOLIM TE BOSNO!

Anonymous
08.04.2021. 13:44

Svaka cast

Bos Otoka
08.04.2021. 13:47

Polako svi pocinjemo shvatati da je Bosna jedna i jedina, a uz to jos i napacena.

Anonymous
08.04.2021. 14:38

Svaka casr selektoru Krezi pokazao je svima da ima zube

Anonymous
Reply to  Anonymous
08.04.2021. 16:14

Svaka čast, momci! Pokazali ste svima, a naročito našim fudbalskim reprezentativcima – kako se bori, i gine, za jedinu domovinu, Bosnu i Hercegovinu! Dok god se borite scem, bez obzira na rezultate, uz vas smo!!! Sretno!

Anonymous
08.04.2021. 19:47

Kako mogu gledat i kolko je