Čataković briljira u Slovačkoj: Zabio u pet zadnjih utakmica

U Slovačkoj pljušte pohvale na račun Hamze Čatakovića

Čataković briljira u Slovačkoj: Zabio u pet zadnjih utakmica

Prije skoro četiri godine Trenčin je za ‘siću’ doveo ovog bh. fudbalera iz Sarajeva. Došao je na mala vrata, međutim partije koje danas pruža svrstavaju ga, bez dileme, među najbolje igrače u slovačkom šampionatu.

Redovito je Čataković u timu kola, a u kakvoj se formi nalazi dovoljno govori to što je na svakoj od posljednjih pet ligaških utakmica zabio gol. Uz to je i jučer upisao asistenciju vrijednu prolaska u četvrtfinale Kupa Slovačke.

“Hvala Bogu, ide me jako dobro. Dosad sam zabio već deset golova”, kaže nam Hamza.

Čatakoviću ugovor sa Trenčinom ističe krajem ove sezone, a kako novi još nije potpisao, izvjesno je da će konačno napraviti iskorak.

“Ima nekih upita, međutim nikada se nisam s tim pretjerano opterećivao. Moj agent vodi brigu o tome”, poručuje bivši fudbaler Sarajeva koji čvrsto stoji nogama na zemlji.

Ukoliko Čataković nastavi zabijati golove, ne bi bilo iznenađujuće ni ako bi Petev svoj pogled usmjerio ka Slovačkoj. 

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
07.04.2021. 15:28

Petev nema nos za to! On zna samo za stare, “penzionere” i njima vjeruje. A s njima će zglajzati u provaliju zvanu nekvalifikovanje za Svjetsko prvenstvo! Staraca se boji, a opet nekima pomaže da se prodaju dobro na fudbalskom tržištu, i njemu odlično, a nas naviječe ko šiša zašto! Mnogo je mladih i talentovanih fudbalera, samo treba hrabar i odlučan selektor, koji bi radikalnim pristupom konačno dovršio smjenu generacija, ali i odstranio one koji su se greškom našli u repki! A ima takvih, koji se moraju još dokazivati! Ali…

Anonymous
Reply to  Anonymous
07.04.2021. 18:30

tebi je 30 godina staro ako moze ibrahimovic igrat pa moze i dzeko staro je 60 god 30 god tek nista