Fudbaleri Tuzla Cityja i Sarajeva će danas od 14,00 sati na stadionu Tušanj u Tuzli uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport BiH odigrati prvi duel polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Ekipa Tuzle, koji sa klupe predvodi bivši trener Sarajeva Husref Musemić, igra sjajno u nastavku sezone te je u ligi pet utakmica bez poraza, a u četvrtfinalu Kupa BiH je nakon penala eliminisala Željezničar.

S druge strane, Sarajevo je u pet ligaških susreta u nastavku sezone ostvarilo dvije pobjede, remi i dva poraza, a u četvrtfinalu je savladalo mostarski Zrinjski sa 1:0. Uprkos nešto lošijim rezultatim u posljednje vrijeme, Sarajevo je prvo na tabeli sa osam bodova više od Širokog i Borca.

Gosti iz Sarajeva su u današnjem duelu favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.05 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Momčadi Tuzle i Sarajeva su ove sezone odigrale dvije međusobne utakmice. Sarajevo je na domaćem terenu pobijedilo 1:0, dok je duel u Tuzli okončan rezultatom 0:0.

Spomenimo i da je Tuzla do sada četiri puta ugostila Sarajevo u zvaničnim utakmicama te da ima skor od dvije pobjede i dva poraza protiv aktuelnog prvaka i lidera Premijer lige BiH.

Također, od 16,00 sati trebala bi se igrati druga utakmica polufinala Kupa BiH između banjalučkog Borca i Klisa iz Buturović Polja uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport BiH.

Ovaj meč je bio na rasporedu u utorak 6. aprila, ali je odgođen zbog jakog snijega koji je padao u Banjoj Luci.

(Reprezentacija.ba)