Bivši selektor reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, želja je jednog od najuspješnijih afričkih klubova, Raja Casablanca. Kako prenose marokanski mediji Baždarević je jedan od četiri kandidata za klupu, a pored njega su Florent Ibenge, Nabil Maaloul i Hugo Broos.

Popularni Meša je u februaru tekuće godine napustio francuski Guingamp, a ovo bi mu bio drugi angažman na tlu Afrike, u sezoni 2005/2006 s klupe je predvodio tuniški ES Sahel.

Raja Casablanca je trostruki osvajač Afričke Lige prvaka, dvanaest puta su bili prvaci Maroka, a 2013. godine su u finalu Svjetskog klupskog prvenstva poraženi od Bayerna sa 2:0. U sezoni 1997/1998 Raju je sa klupe predvodio slavni bh. fudbaler i trener, Vahid Halilhodžić.

U dosadašnjem dijelu marokanskog prvenstva odigrano je deset kola nakon kojih je Raja CA na drugom mjestu sa tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranog. U slučaju da rukovodstvo ovog kluba na mjesto trenera imenuje Baždarevića sasvim je jasno da je jedan jedini cilj pred Željinom legendom, a to je osvajanje titule Maroka.

(Reprezentacija.ba)