Prvi polufinalni duel Kupa Bosne i Hercegovine donosi nam susret između banjalučkog Borca i Klisa iz Buturović Polja. U potpunosti je jasno ko je favorit za plasman u finale, a pogotovo iz razloga što se u ovoj fazi takmičenja igraju dvije utakmice, te je pred trećeligašem skoro nemoguća misija.

Borac je u dosadašnjem dijelu najmasovnijeg takmičenja redom eliminisao Travnik, Rudar Kakanj i Široki Brijeg, dok je simpatični klub iz mjesta pored Konjica bio bolji od vogošćanskog UNIS-a, Nevesinja i Zvijezde 09.

U svojim prvenstvima obje ekipe zauzimaju druga mjesta na tabeli. Naravno, Borac je drugi u Premijer ligi BiH, dok je Klis drugi ekipa Druge lige Federacije BiH – Jug.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.05 na Borac. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

U redovima Borca ne kriju želju za osvajanjem Kupa BiH, a napomenimo da će se finalni susret igrati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Drugi polufinalni par, Sarajevo i Tuzla City, svoju prvu utakmicu igraju sutra.

Utakmica između Borca i Klisa igra se na Gradskom stadionu u Banjaluci s početkom od 18 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)