U Njemačkoj se danas igraju susreti 27. kola Bundeslige, a naši Sead Kolašinac i Ermedin Demirović će najvjerovatnije nastupiti od prve minute za svoje timove.

Kolašinac sa Schalkeom od 15,30 sati gostuje Bayeru u Leverkusenu.

Schalke je zadnji na tabeli sa samo 10 bodova i mora početi da pobjeđuje ako želi da ostane u društvu najboljih. S druge strane, Bayer je šestoplasirani sa 40 bodova te je još uvijek u igri za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu Šampiona.

Kladionica Meridianbet na dan meča daje kvotu od čak 9.90 na pobjedu Schalkea. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Sead Kolašinac igra standardno za Schalke i to u posljednje vrijeme na poziciji zadnjeg veznog, pa se očekuje da će i danas sa kapitenskom trakom predvoditi tim iz Gelzenkirhena.

Bayeru će u ovom duelu nedostajati Arias, Lars Bender, Baumgartlinger, Diaby i Fosu-Mensah.

Trener Schalkea neće moći računati na Nastasića, Sanea, Bentaleba, Ludewiga, Pacienciju, Boujellaba, Mendyla te Skrzybskog.

Od 20,30 sati Borussia M'gladbach na svom terenu igra protiv Freiburga našeg Ermedina Demirovića.

Zanimljivo da je Freiburg bolje plasiran na tabeli, iako je Borussia u ovoj sezoni igrala Ligu Šampiona i očekivalo se da će ponovo biti u samom vrhu tabele.

Freiburg je na sjajnom osmom mjestu sa 37 bodova, dok je Borussia deseta sa jednim bodom manje.

Kladionice prednost daju Borussiji. Na dan susreta kladionica Meridianbet nudi kvotu 1.85 na trijumf Borussije. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Ermedin Demirović, koji je nedavno protiv Finske odigrao prvi zvanični susret za Zmajeve, zabio je četiri gola ove sezone i dodao osam asistencija u 23 ligaške utakmice za Freiburg.

Demirović je u 13 utakmica bio u startnoj postavi.

Što se tiče izostanaka, domaćima će faliti Hoffman, Villaba, Musel i Bensabaini, dok će Freiburg igrati bez Pettersena te Hoflera.

(Reprezentacija.ba)