BiH i Francuska će sutra na Grbavici od 20,45 sati igrati meč trećeg kola grupe D kvaliifkacija za SP 2022, a gosti iz Francuske su danas održali zvaničnu press konferenciju.

Prisutnim novinarima su se obratili selektor Didier Deschamps te golman Hugo Lloris.

“Grupa je veoma teška, a utakmica između BiH i nas će biti neizvjesna. BiH ima mnogo kvaliteta i sutrašnja utakmica će biti od velike važnosti. Pobjedniku sutrašnje utakmice će biti mnogo lakše u nastavku kvalifikacija. Bosna i Hercegovina ima mladu ekipu, ali i nekoliko igrača koji su top nivo. Došao im je novi selektor Petev, kojem želim brz oporavak od korona virusa. Dobro smo analizirali utakmicu između Finske i BiH, pogotovo odbranu BiH. Mi se moramo potruditi da odigramo što je moguće bolje na ovom stadionu.”

Foto: FS BiH

Deschamps je govorio i o najboljem igraču Mbappeu, koji je u pobjedi nad Kazahstanom od 2:0 promašio penal.

“Nisam previše zadovoljam Mbappeom u susretu protiv Kazahastana, a ni on sam nije bio zadovoljan. Imao je šansi za gol, međutim nije uspio zabiti. Želio je dati gol i svjestan je da uvijek može bolje. Ne zamjeram mu i sigurno da će igrati bolje u narednim mečevima.”

Lloris je istakao da su njegovi saigrači i on spremni za duel na Grbavici.

Francuska je prema kladionicama favorit. Kladionica Meridianbet dan uoči utakmice na pobjedu Francuza na Grbavici daje kvotu 1.40. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

“Najvažnije je da smo mentalno spremni za utakmicu. Mislim da je BiH imala laganu sedmicu za razliku od nas. Ovo će biti teška utakmica i BiH će nastojati da nametne svoj ritam igre na samom početku. Nadam se da ćemo imati posjed lopte i na taj način izbjegnemo opasnosti protivnika. Bosna i Hercegovina ima druge karakteristike i imaju mnogo talenta. Nadam se da ćemo sutra igrati kao u Kazahstanu i doći do pobjede”, rekao je Lloris i dodao:

“Mislim da ćemo pokušati odmah da zabijemo gol i dođemo do prednosti. Sigurno da su sve ekipe koje igraju protiv Francuske mnogo motivisane. Vjerujem da će ovo biti velika utakmica i da će BiH igrati dobro, pogotovo što protiv sebe ima protivnika poput Francuske.”

Foto: FS BiH

Golman engleskog Tottenhama je prokomentarisao i našeg Miralema Pjanića, koji je dio svoje karijere proveo upravo u Francuskoj igrajući za Lyon i Metz.

“Pjanića sam upoznao prije nekoliko godina i nisam iznenađen njegovom uspješnom karijerom. Bit će mi drago što ću ga ponovo vidjeti na terenu. On ima mnogo talenta i sigurno da ima još mnogo godina dobrog fudbala ispred sebe.”

BiH – Francuska, srijeda, 20,45 sati, uz TV prijenos na sljedećim kanalima.

(Reprezentacija.ba)