BiH je večeras u kombinovanom sastavu odigrala 0:0 u Zenici u prijateljskom duelu protiv Kostarike, a pomoćni trener naše selekcije Elvir Rahimić je nakon susret govorio na press konferenciji.

Rahimić, koji je večeras mijenjao selektora Peteva (pozitivan na korona virus), kaže da je najveći problem našeg nacionalnog tima individualni kvalitet.

“Utakmica je bila teška, nije bilo mnogo šansi. Bilo je borbe, duela, ali i grešaka. Teško je reći nešto konkretno o utakmici. Svako igra da pobjeđuje i to je naš cilj. Računamo na svakog igrača koji je tu. Svaki susret pokazuje sa čim raspolažu naši igrači. Ovaj susret je pokazao da moramo popraviti mnogo stvari ako želimo da u budućnosti pobjeđujemo. Veliki hendikep je bio što šef stručnog štaba Petev nije bio tu. Momci su dali sve od sebe, borili su se, ali to je malo u fudbalu. Potreban je kvalitet, individualni i mislim da je to naš najveći problem”, rekao je Rahimić nakon susreta i dodao:

“Kostarika je jedna ozbiljna selekcija i to je i večeras pokazala. Imaju kvalitetne igrače i teško je igrati protiv njih. Ne volimo da izdvajam nikoga posebno. Opet kažem da su svi momci dali svoj maksimum. U nekim stvarima nije išlo i nadam se da će i oni shvatiti gdje su griješili. Iz svakog susreta se može izvući i najbolje i najgore. Probat ćemo napraviit što bolju analizu, a sada nas čeka mnogo teška utakmica protiv Francuza.”

“Veliki problem za igrače je ako ne igraju u svojim klubovima. To se odmah vidi na terenu, jer tada igrač nije dovoljno skoncentrisan. Nadamo se da ćemo za Francusku biti što spremniji i sviježiji. Probat ćemo učiniti sve da napravimo što bolji rezultat na Grbavici.”

BiH 31. marta na Grbavici u susretu drugog kola kvalifikacija za SP 2022 dočekuje Francusku.

https://reprezentacija.ba/322080-zmajevi-u-kombinovanom-sastavu-odigrali-nerijeseno-protiv-kostarikee

(Reprezentacija.ba)