Ibrahim Šehić (32) ponovio je svoje zadovoljstvo utakmicom protiv Finske te najavio meč protiv Kostarike (subota, 18,00, Bilino Polje), ali i kako on vidi viziju reprezentacije BiH u narednim godinama.

Novinare je zanimalo kako je prošlo upoznavanje sa novim selektorom?

“Selektor nam je bio o Konyi gdje nas je obišao. Upoznali smo se i na terenu. Koliko sam vidio selektor je sjajno pripremio utakmicu, što se vidjelo na terenu. Igrali smo napadački, dominirali, ne sjećam se kada smo stvorili ovoliko šansi. Kada igraš napadački daješ prostora protivniku, primili smo nespretno golove, ali ćemo raditi da se to ne ponovi.”

“Ljudi moraju biti svjesni da smo kratko tu zajedno. Poslije dva treninga smo igrali odmah poslije Finske. Tu nije bilo puno vremena za uigravanje. Jedino smo razgovarali o našoj taktici na sastancima i mislim da je naša taktika i stajanje na terenu bilo na dobrom nivou.”

“Svaka utakmica je bitna, svi smo svjesni toga i ko god bude igrao mora dati sve da pobijedimo. Svi koji su tu zaslužuju da ih selektor proba. Nadam se pobjedi i pozitivnoj atmosferi uoči Francuske.

“BiH nema puno fudbalera i iz ovoga što imamo moramo izvući naš maksimum. Toga moramo biti svjesni. Ova baza igrača, uz nekoliko novih iz mlade reprezentacije mora biti kostur ekipe. Siguran sam da ćemo tako kroz nekoliko godina stvoriti ekipu koja će ponovo odvesti BiH na veliko takmičenje!”

(Reprezentacija.ba)