Stotine poruka Reprezentacija.ba portal dobio je od svojih čitatelja i fanova koji nisu mogli na teritoriji Bosne i Hercegovine sinoć gledati utakmicu Finska – BiH.

“Uslov za TV prava utakmica reprezentacije BiH morala bi biti dostupnost većini bh. građana, utakmice BiH ne mogu prenositi lokalne televizije” slažu se većinom navijači reprezentacije BiH koji su nam se javili.

Nemogućnost gledanja utakmica svoje reprezentacije, samo je kulminacija agonije i frustracije ljubitelja fudbala u BiH koju trpe već mjesecima i zbog koje je Reprezentacija.ba zatrpana porukama.

Naime, zbog odnosa najvećih tv operatera u BiH, fudbalski navijači su u situaciji ili da ne mogu gledati većine utakmica Serije A, Lige Šampiona i Europa Lige ili utakmice reprezentacije BiH i La Lige ili Premijer lige BiH.

Vrijedi se zapitati da li iste te kompanije i nije previše briga za ljubitelje fudbala u BiH kada već mjesecima zanemaruju upite Reprezentacija.ba portala napisane u ime svih onih naših čitatelja i fanova koji su nam se javili, ili da pojedini od njih čak i nemaju internetsku stranicu sa bh. domenom, nego tržište u BiH pokrivaju preko stranice sa domenom “.rs”.

Nevjerujemo da se tako iste kompanije odnose sa javnošću i medijima u europskim zemljama, ali vjerujemo kako su građani koji na mjesečnoj osnovi izdvajaju milione KM za usluge TV-a i interneta zaslužili više.

(Reprezentacija.ba)