Selektor Ivajlo Petev za NOVA BH prokomentarisao je svoj selektorski debi na klupi BiH na kojem je u prvom kolu kvalifikacija za SP 2022 remizirao protiv Finske u gostima 2:2.

“Mislim da mogu biti zadovoljan našim igračima, pokazali smo da želimo, pokazali smo borbu i stvorili dosta šansi za gol. Nisam zadovoljan na koji način smo primili dva gola. Ali smo pokazali nakon toga karakter i došli do 2:2. Željeli smo da uzmemo tri boda, došli do 2:2 i moramo se spremiti za naredni meč da analiziramo naše greške koje smo imali danas i da budemo spremniji u narednim utakmicama”, rekao je Petev.

U odbrani se odlučio ostaviti Ahmedhodžića i Kolašinca na klupi.

“Nije to toliko lako s obzirom na dva dana koja smo imali. Više smo pričali nego trenirali. Nismo mijenjali sistem jer je to rizik, dogovorili smo se na koji način ćemo igrati. Nismo ništa mijenjali i kažem opet mogu ih samo pohvaliti za pristup , za pruženo na terenu i za karakter koji su pokazali. Jedino što mi smeta, ipak igraš vani, zabiješ dva gola i ne uzmeš tri boda. Ali, to je fudbal, analiziraćemo i idemo naprijed”.

Kaže da ga Finci nisu iznenadili postavkom.

“Iznenađenja nije bilo. Nije prvi put da Finci igraju na način kao i danas. Znali smo da će na taj način igrati. No, opet kažem mogu samo da čestitam igračima jer prošla utakmica ovdje nije bila tako sjajna”

Pukki je zabio dva gola, ali kaže da se mogao spriječiti.

“To je činjenica. Prvi gol ok, ne može mi to smetati, ali kod drugog smo puno bolje trebali reagovati”.

(Reprezentacija.ba)