Dokumentarni film autora Jasmina Omerike “Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi” premijerno će biti prikazan u petak, 26. marta 2021. godine u programu Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1).

Dokuemntarni film Ispunjeni snovi, je svojevrsni nastavak prvog dokumentarnog filma “Ovo je moja priča” o fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine – Vedadu Ibiševiću.

Čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ljubitelj navijača i ljudska gromada (kako novinari, navijači i saigrači popularno opisuju vedetu bh. fudbala Vedada Ibiševića), napokon svoje historijske trenutke u reprezentaciji dobija zabilježene u formatu dokumentarne priče.

Ispunjeni snovi je priča koja kratko govori o njegovim počecima, a potom se bazira na historijsku utakmicu u Kaunasu te možda i još važniju utakmicu na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014.

Režiju “Ispunjenih snova” potpisuje Jasmin Omerika, a sam film je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, “Ovo je moja priča”, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Pored Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Dokumentarni film će biti premijerno prikazan na programu BHT1 u petak, 26. marta 2021. godine, u 21 sat.

(Reprezentacija.ba)