Pregledi magnetnom rezonancom pokazali su kako Edin Džeko (35) može igrati na otvaranju kvalifikacija za SP 2022 protiv Finske u srijedu navečer.

Džeko je danas u Helsinkiju izašao pred novinare sa selektorom Petevom i sam potvrdio tu informaciju i prešao na najavu utakmice.

“Nemam dobre uspomene na Finsku jer smo izgubili i ta utakmica je bila krucijalna u prošlim kvalifikacijama. Nakon te utakmice smo konstantno padali. Finska je kompaktna ekipa koja igra na kontre, znamo se dobro i ne mislim da će biti iznenađenja. Tim koji se plasirao na Euro uvijek je dobar”.

Naš kapiten prokomentarisao je i prognoze u grupi.

“Lako je reći ko je favorit i to je jasno Francuska. Važno će biti da li će neko moći otkinuti Francuzima neki bod i bit će neizvjesno u borbi za drugo mjesto do kraja”, poručio je Džeko.

“Očekujemo bolje rezultate. Bez obzira na novog selektora, mi smo igrači ti od kojih zavisi. Nismo bili na nivou na kojem trebamo biti i očekujem od svih igrača mnogo mnogo više nego u zadnjim kvalifikacijama”.

Najbolji bh. fudbaler bio je upitan za Finsku zbog povrede butnog mišića koju je u dresu Rome dobio u nedjelju protiv Napolija.

Iako je bilo drugačije par sati prije, BiH je 24 sata uoči utakmice favorit protiv Finske. Kladionica Mozzart na pobjedu BiH daje kvotu 2.75. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

BiH gostuje Finskoj u srijedu u 20,45 sati u Helsinkiju uz prijenos na NOVA BH.

(Reprezentacija.ba)