Reprezentativci Bosne i Hercegovine se okupljaju u Helsinkiju gdje u srijedu otvaraju kvalifikacije za SP 2022, a osim igrača koji su stigli juče prvi reprezentativci koji su se ekipi priključili jutros su Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović.

U 20:00 sati izabranici Ivayla Peteva će odraditi prvi trening.

Vezista Gojko Cimirot o predstojećim obavezama nacionalnog tima kaže:

„Iako imamo samo dva dana da se spremimo za meč, nadam se da ćemo ih iskoristiti najbolje što možemo. Vidjećemo kroz video analize na koji način oni igraju, kako nas ništa ne bi iznenadilo. Smatram da smo kvalitetniji tim od Finske, ali na terenu moramo dati sve od sebe kako bismo to potvrdili. Očekujem pozitivan rezultat.“

Defanzivac Marko Mihojević je optimističan uoči susreta sa Finskom:

„Važno je da se što bolje da se pripremimo za meč. Ranije smo igrali sa njima i to je kvalitetna ekipa. To potvrđuje i njihov plasman na Evropsko prvenstvo. Moramo biti fokusirani i na visini zadatka kako bismo došli do željenog rezultata. Optimista sam i vjerujem da ćemo otvoriti ovaj kvalifikacioni ciklus na najbolji način.“

Foto: FS BiH

Ivajlo Petev do utakmice sa Finskom će imati samo dva treninga sa ekipom, a prema trenutnom stanju na raspolaganju će za Finsku imati 24 imena:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (NK Maribor).

Odbrana: Branimir Cipetić (NK Lokomotiva), Darko Todorović (HNK Hajduk Split), Sead Kolašinac (FC Schalke 04), Eldar Ćivić (Ferencvárosi TC), Anel Ahmedhodžić (Malmö FF), Denis Hadžikadunić (FK Rostov), Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Marko Mihojević (Göztepe).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (HNK Rijeka), Miralem Pjanić (FC Barcelona), Amer Gojak    (Torino FC), Gojko Cimirot (Standard Liège), Rade Krunić (AC Milan), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette FC), Haris Duljević (Nîmes Olympique), Luka Menalo (HNK Rijeka).

Napad: Edin Džeko (AS Roma), Ermedin Demirović (SC Freiburg), Smail Prevljak (KAS Eupen).

(Reprezentacija.ba)