Petevu COVID protokoli prave probleme sa igračima iz Njemačke i Francuske

BiH će u narednih 10-ak dana odigrati tri utakmice

Petevu COVID protokoli prave probleme sa igračima iz Njemačke i Francuske
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Fudbalska selekcija BiH će u narednih 10-ak dana odigrati tri utakmice protiv Finske, Francuske (obje kvalifikacione za SP) i Kostarike (prijateljska), a selektor Ivajlo Petev našao se u problemima zbog COVID protokola.

Prema pisanju Dnevnog avaza Petev u susretu protiv Francuske, koji se igra 31. marta na Grbavici, neće moći računati na Ermedina Demirovića, dok je upitan nastup Seada Kolašinca.

Avaz piše da Demirović neće konkurisati za duel sa Francuzima, jer po povratku u Njemačku mora ići u obavezan petodnevni karantin. Navodi se da su već obavljeni razgovori sa čelnicima Freiburga, koji su bili kooperativni te pustili našeg mladog napadača za prve dvije martovske utakmice.

To znači da će Demirović biti na raspolaganju Petevu za mečeve sa Finskom 24. marta u Helsinkiju te sa Kostarikom 27. marta u Zenici.

Što se tiče Kolašinca, on će imati još jedan sastanak sa čelnicima Schalkea, nakon čega će biti poznato da li će se i on zajedno sa Demirovićem vratiti u Njemačku poslije duela sa Kostarikom.

Ipak, dobra vijest za Peteva stiže iz Francuske, gdje tamošnji mediji pišu da će se stranim državljanima dozvoliti da igraju za svoje reprezentacije van Europske unije i to znači da će Haris Duljević biti u konkurenciji za sve tri utakmice Zmajeva.

BiH će 24. marta u Helsinkiju igrati protiv Finske, zatim će 27. marta ugostiti Kostariku u Zenici, a 31. marta na Grbavicu stiže Francuska.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

7 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
20.03.2021. 21:10

aaaa brte nemoj

Guest
20.03.2021. 21:15

Ha, ove kvalifikacije ce biti cirkus, nece se nikad znati ko moze a ko nemoze igrat

Marshall
Reply to  Guest
21.03.2021. 00:44

Narocito zato jer ce Mamic preko tute Bugarina da pravi menadzerske poslove. Zato Begovic nije pozvan. Vidit cete nakon ovog coklusa kome ce Petev slati pozive.. Procitani ste gurbeti !

Zike papovka
21.03.2021. 04:02

Tutko Bugarine, ti si za trebiranje u srbiji sta ti trazis u BiH …??! Hajde izgubi ove 3 pa da te sto pre odvedu u sofiju ,, Sramota sta se radi u savezu BiH fujjjjj… 😡😡

njemac
21.03.2021. 06:31

ako ne mozete pobjedit francuze kuci onda i ne idiite na SP. ha ja

Anonymous
21.03.2021. 08:58

Ovaj Petev počeo odmah stopama Bajevića – svaka utakmica buljuk novih igrača, samo da bi ih rasprodao i pare u džep strpao! Pokazao je njemu saboter Bajević kojim putem treba da ide, kako bi napunio džepove! Koja mafija! Kad će onda uigrati igrače? Svaki normalan i solidan selektor mijenja igrače samo u krajnjoj nuždi, a kod nas repka promaha, po onoj: OTIĐI MI, DOĐI MI!!! FUJ, SELEKTORA!

Anonymous
21.03.2021. 09:27

Sta ces kad u savezu nema ni jedne licnosti sve neki nikad cuo za njih stvarno jadno