Fudbalska selekcija BiH će u narednih 10-ak dana odigrati tri utakmice protiv Finske, Francuske (obje kvalifikacione za SP) i Kostarike (prijateljska), a selektor Ivajlo Petev našao se u problemima zbog COVID protokola.

Prema pisanju Dnevnog avaza Petev u susretu protiv Francuske, koji se igra 31. marta na Grbavici, neće moći računati na Ermedina Demirovića, dok je upitan nastup Seada Kolašinca.

Avaz piše da Demirović neće konkurisati za duel sa Francuzima, jer po povratku u Njemačku mora ići u obavezan petodnevni karantin. Navodi se da su već obavljeni razgovori sa čelnicima Freiburga, koji su bili kooperativni te pustili našeg mladog napadača za prve dvije martovske utakmice.

To znači da će Demirović biti na raspolaganju Petevu za mečeve sa Finskom 24. marta u Helsinkiju te sa Kostarikom 27. marta u Zenici.

Što se tiče Kolašinca, on će imati još jedan sastanak sa čelnicima Schalkea, nakon čega će biti poznato da li će se i on zajedno sa Demirovićem vratiti u Njemačku poslije duela sa Kostarikom.

Ipak, dobra vijest za Peteva stiže iz Francuske, gdje tamošnji mediji pišu da će se stranim državljanima dozvoliti da igraju za svoje reprezentacije van Europske unije i to znači da će Haris Duljević biti u konkurenciji za sve tri utakmice Zmajeva.

BiH će 24. marta u Helsinkiju igrati protiv Finske, zatim će 27. marta ugostiti Kostariku u Zenici, a 31. marta na Grbavicu stiže Francuska.

(Reprezentacija.ba)