Vahid Halilhodžić: Zdravko Mamić mi nikada nije ušao niti na jedan trening ni na sastanak

Halilhodžić za Index govorio o velikom uspjehu Dinama, ali i situaciji sa Zdravkom Mamićem

Vahid Halilhodžić: Zdravko Mamić mi nikada nije ušao niti na jedan trening ni na sastanak

Bh. trener i aktuelni selektor Maroka Vahid Halilhodžić govorio je za Index.hr o velikoj pobjedi zagrebačkog Dinama protiv Tottenhama u osmini finala Europa Lige i plasmanu u narednu fazu, ali i o vremenu kada je on bio trener Dinama te Zdravku Mamiću.

“Nažalost, nisam gledao prvih 90 minuta utakmice. Imao sam nekih poslovnih obaveza i stigao sam tek na produžetke. Nemam riječi. Dinamo je napravio pravi podvig. O toj će se utakmici još godinama pričati i bez sumnje, ovo je jedan od najvećih trijumfa hrvatskog nogometa u povijesti. Treba čestitati svima, od igrača preko ljudi iz uprave kluba. Da, treba čestitati i braći Mamić jer je ovo i njihovo djelo. Htjeli mi to ili ne htjeli, voljeli ih mi ili ne voljeli, treba im se zahvaliti. Zdravko i Zoran dali su sve da bi Dinamo napravio ovakav rezultat. Mislim da bi bilo totalno neobjektivno i nepošteno sad negirati njihove zasluge. Ovaj rezultat će Dinamu, ali i hrvatskom nogometu, donijeti puno toga u sportskom, ali i u ekonomskom smislu”, rekao je Halilhodžić na početku razgovora za Index .

Vaha je istakao i da mu Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovjek Dinama, nikada nije ušao niti na jedan trening ni na sastanak.

“Nikad, ali baš nikad Zdravko nije ušao u svlačionicu. Zapravo, jest jednom, ali to je bila zadnja utakmica prvenstva kad smo imali 20 bodova prednosti i odavno osigurali naslov prvaka. Nikad mi nije ušao niti na jedan trening ni na sastanak. Priznajem, imao sam sukob sa Zdravkom, to ne poričem, ali ne zbog toga”, kazao je popularni Vaha i prokomentarisao nedavnu presudu braći Mamić:

“O tome što je bilo između mene i Zdravka radije ne bih. Neka to ostane između nas. Mislim da sad nije primjereno da pričam o tome. Što se tiče presude Zdravku i Zoranu, stvarno mi je teško išta komentirati kad nisam adekvatno upućen u problem. Mislim da bi bilo neodgovorno da iz daljine komentiram nešto o čemu ne znam dovoljno. Radije pričajmo o Dinamu, o igračima, o njihovom uspjehu, jer oni su to zaslužili.”

Halilhodžić je dao svoje mišljenje i o španskom Villarrealu, narednom protivniku Dinama u četvrtfinalu Europa Lige.

“Najbolje bi bilo da prvu utakmicu na klupi Dinama bude Vaha, a onda neka me neko zamijeni, ha-ha. Šalim se malo. Imao sam sreću da budem na klupi Dinama na toj utakmici kad smo odigrali gotovo pa savršeno. Posebno su bili inspirirani Ante Rukavina i Sammir. Te večeri ću se sjećati cijeli život. Predivan ambijent, pun stadion, naša odlična igra i pobjeda koja je odjeknula Evropom. Mislim da Dinamo protiv Villarreala ima dobre šanse, na koncu, pa dokazao je to protiv Tottenhama. Momčad samo treba nastaviti vjerovati u sebe i mora imati samopouzdanja. Također, mora te i sreća malo pomaziti, kao što ih je pomazila na kraju susreta s Englezima, ali sreću treba i zaslužiti. Dinamo ju je zaslužio”, riječi su Halilhodžića za Index.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare